Svårt med namnen på mingelbilderna från P3 Guld, stureplan.se?

1:55 18 Jan 2016

I helgen har jag trotsat min fobi för staden Göteborg för att besöka P3 Guld. Det var väldigt roligt, mycket på grund av att jag älskar ett, galor och två, cava, och båda serverades i stora mängder under helgen.

Väl hemma i Stockholm, där jag hör hemma (citat: Aviciis Somewhere In Stockholm), gick jag in på stureplan.se för att riktigt innerstadschocka mig själv och se röda mattan-bilderna från galan. Var tacksam att jag själv tjurrusade förbi röda mattan eftersom jag ett, var klarröd i ansiktet och led av hypotermi efter lång promenad till Scandinavium, och två, med största säkerhet hade tilldelats ett namn jag absolut inte heter (alternativt fått heta ”vän”).

Det visar sig nämligen snabbt, när man scrollar igenom bilderna, att det verkar vara väldigt svårt för stureplan.se-redaktionen att känna igen till och med relativt kända ansikten. Vi går igenom ett gäng kategorier av felnamnande, va?

Avdelningen ”med vän”


Den enklaste utvägen av de alla, att helt enkelt döpa om den okända i en mingelbild till ”vän”. Kalla mig elitist och/eller obehaglig, men jag tycker ärligt talat att radiostjärnan Amie Bramme Sey, rapparen Mwuana (håll ögonen öppna, han dyker upp igen i en annan kategori!), artisten Nicole Sabouné, RMH-producenten Nisj och RMH-bossen Babak Azarmi är ganska lätta att hålla koll på.

Dessutom tråkigt att de inte ens kunde stava rätt till Erik Lundins namn. Här ger man ut musik under ett svenskklingande namn för att make a point, och så…

Avdelningen ”vagt felstavat namn”


Varierande grader av felstavning här, förstås. Artisten ”Panda” heter ju egentligen Panda Da Panda – mer ett fall av ”vi glömde efternamnet”, likt det vi såg ovan i fallet ”Rebecca”, även känd som Rebecca Stella/Simonsson. Jenny Olander är heller ingen enorm felstavning på Nöjesguidens chefredaktör Jenny Nordlander, här är jag bara partisk eftersom hon är min chef. Men att döpa om Leslie Tay och Cherrie till en duo vid namn ”Saly”…?


Kalla mig fördomsfull, men om det är något namn stureplan.se ska kunna stava till är det väl Eric Saades? Att de inte känner igen Moto Boy är kanske mindre oväntat – han är väl trots allt inte smärtsamt aktuell längre. Tycker så synd om Mwuana, dock, som aldrig får heta rätt sak.

Avdelningen ”allt blev fel”

Vad är det som händer i den här bildtexten? Var är namngivna Robyn? Är det Little Jinder de menar? Varför får DJ Carli, till vänster i bild, inte heta något? Kunde de inte bara skrivit ut Markus Jägerstedts namn? Och är det svårt att ta reda på exakt vad La Bagatelle Magique heter? 

Gode gud, låt mig nu aldrig ha skrivit fel på ett namn i ett mingelreportage. Hatar den vaga känslan jag har haft, under skrivandet av denna text, av att kasta sten i glashus. Men hey, vad trodde ni drev mig här i livet, en önskan om att göra världen bättre?

/er stureplan.se-granskare, Greta

3 kommentarer | “Svårt med namnen på mingelbilderna från P3 Guld, stureplan.se?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Matilda skriver:

  Nöjesguiden kan också skriva fel ibland, dock på ett lite trevligare sätt. Öppnade tidningen en gång och upptäckte att min kompis blivit omdöpt till Lisa Bollfärd. Bästa var ändå att fotografen bad henne bokstavera sitt namn :DDDD
  http://ng.se/artiklar/studentkortet-skiweek-pa-bygget-i-are

 2. Ulrika skriver:

  Värt att nämnas är också Arantxa Alvarez som blev ”Aranshi” hon stod bredvid minst en(som jag känner igen) ganska så känd p3-profil Viktor, men det inget nämndes där. Också fantastiska Ida Redig blev ”Ida Rehning”. Woop woop

 3. E skriver:

  Stureplan.se är en elitistisk skitsida som drivs av folk som inte har koll på något. Är inte förvånad. Lite komiskt är det dock.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg