Dagens största problem: Alla mina ansiktstvättar håller på att ta slut

5:00 23 Mar 2016

IMG_2712
*låtsas intensivt att jag inte har dränkt ansiktet i mycket, mycket tjock kräm strax innan bilden togs*

Precis som rubriken antyder har jag as we speak en hudvårdskris. Dels består den av att jag är torr som en motherfucker i ansiktet och, trots att jag häromdagen yttrade de bevingade orden ”jag kan mest i hela världen om hudvård” inför mina skeptiska kollegor, inte lyckas lösa det, och dels av jag har insett att jag inom mycket kort har slut på ansiktstvättar.

Ja, ni vet ju redan att mitt största intresse är min hy (vid sidan om Kardashian-klanen och sex, that is). Därför smärtar det mig att tre av mina favoritprodukter är på väg att ta slut exakt samtidigt. Det är en sorts naturlag, eller hur, att det alltid är så? Plötsligt står man där, med tre evighetslånga dagar kvar till lön, utan mascara, rouge, ansiktskräm, bomullsrondeller eller hela strumpbyxor och funderar över livets stora frågor.

Tänkte att det kunde vara på sin plats att ge dessa tre ansiktsfavoriter en hyllning, hur som helst. De är the bomb.

IMG_2736

IMG_2737

REN:s Evercalm Gentle Cleansing Milk är en tjock, örtdoftande rengöringskräm som jag brukar tvätta mitt ansikte med på morgonen eller efter att ha tagit bort smink med Clinique-oljan ni ser om ni scrollar nedåt en bit. Ja, jag tvättar ansiktet två gånger på kvällen. Jag har tjocka lager eyeliner och solskyddsfaktor i ansiktet on the daily. Det behövs. Observera att denna kräm även tar bort smink på ett tillfredsställande sätt, jag föredrar bara att använda den som andra rengöring eftersom min sura hy blir så mjuk och glad av den att jag inte vill förstöra det med en tvätt till.

På den andra bilden ser ni hur smärtsamt få tillfällen jag har kvar ihop med denna dröm till rengöringsmjölk. (Hatar att det heter rengöringsmjölk. Det har ju inte samma konsistens som mjölk. Rengöringsmajonnäs, hade just den här kunnat heta.)

IMG_2738

IMG_2739

Mer från REN! Älskar REN. Rosa Centifolia Cleansing Gel är namnet till trots ingen löddrande skräckhistoria (ni vet att man inte får tvätta ansiktet med något som löddrar, va?) utan har ungefär samma konsistens som aloe vera-gel. Eftersom den består till ganska stor del av aloe vera-gel. Och rosvatten, glycerin, diverse blomoljor och pyttepyttepyttelite AHA-syra i form av mjölksyra. Denna har stått i min dusch, trots att min hudvårdsguru Caroline Hirons är rabiat emot att tvätta ansiktet i duschen. Ibland måste man fan få tvätta ansiktet i duschen.

På den andra bilden ser ni att det finns tvättmedel kvar för ungefär tre duschar. Sen är det slut på roliga duschar för all framtid.

IMG_2744

IMG_2742

Cliniques Take The Day Off Cleansing Balm finns ej att köpa i svenska butiker (jag tror att jag köpte mitt exemplar här), vilket är en stor sorg eftersom det är en otroligt bra sminkborttagning. Som alla oljor. Däremot har jag sett systerprodukten Take The Day Off Cleansing Oil lite här och där, och även läst en del snälla saker om den, så är lockad. Även intresserad av The Body Shops balm-rengöring, Camomile Sumptuous Cleansing Butter, som sägs vara ett fullgott alternativ till ovanstående skatt. Som med övriga ansiktstvättar skopar jag upp en liten mängd olja, masserar in i ansiktet, och tvättar av med en liten, liten handduk indränkt i varmt vatten. Främsta, om än inte mest vetenskapliga, anledning att göra detta: man slipper rännilar av vatten som rinner ner längs med underarmarna när man ska skölja av ansiktet i handfatet.

På den andra bilden ser ni hur få eyelinervingar jag har kvar att tvätta bort med oljan. Det är för jävligt, verkligen. (Kuriosa: på den enda andra bilden jag tog på burken speglades min urringning i locket på ett rejält barnförbjudet sätt. Tur att jag inte är ”på det humöret”, annars hade jag fått triggervarna tuttchock i början av texten. Istället visade jag stolt upp bilden för tidigare nämnda skeptiska kollegor.)

Okej, poängen med denna utdragna text är alltså att be er om hjälp. Sitter ni på en tvätthemlighet som ni hittills vägrat dela med er av – this is the time. Det är en fördel om hemligheten inte kostar miljarder kronor, för miljarder kronor har jag dessvärre inte att tillgå. Kommer även att ignorera tips som lyder: ”Jag har tvättat ansiktet med handtvål i hela mitt liv och jag ser ut som ett barn fast jag närmar mig pensionsålder”. Tyvärr skulle jag transformeras till monstret i X-Files-avsnittet Mulder And Scully Meet The Were-Monster om jag så mycket som tittade på en tvål (helt tvärtom mot vad jag sa i mitt förra hudvårdsinlägg, jag vet, jag är en mycket komplex person, okej). Så är det för oss outhärdligt torra varelser.

Det var allt från hudvårds-Greta, tack för mig, tipsa i kommentarsfältet och move sedan along.

/hudvårds-Greta

7 kommentarer | “Dagens största problem: Alla mina ansiktstvättar håller på att ta slut”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sonja skriver:

    ”Ibland måste man fan få tvätta ansiktet i duschen”, ja! det måste man! alltid! Vad är det för sadist som säger att man inte ska tvätta ansiktet i duschen? för den människan måste ju bara älska att behöva skölja kroppen helt neråtböjd i ett ergonomiskt underkänt läge som om man vore nån slags underdånig slav under sitt egna ansikte. Man står där med värkande rygg medans ansiktet skriker ”skölja… DU MÅSTE SKÖLJA MIG.. MERA, MERA”. I duschen behöver man inte ta sån skit. Där kan man stå , reslig som en drottning, medan man sköljer ansiktet. Och om man vill kan man spotta sig själv över bröstkorgen samtidigt! Duschen är som en alternativ värld.

    1. Sonja skriver:

      *skölja ANSIKTET helt neråtböjd i ergonomiskt underkänt läge

      1. Greta Thurfjell skriver:

        <3 <3 <3

  2. Amie skriver:

    Blanda socker olivolja honung och lite citron. Ha i kylen. Massera in efter ansiktstvätten. Blir mjukt och mysigt i ansiktet speciellt om du har torr hy. :)

    Canoderm som kräm i ansiktet på kvällen funkar även väldigt bra!! Finns på apoteket

  3. Siri skriver:

    Alltså. Clinique-balmet innehåller ju olja. Använde det förut men har gått över till ren druvkärnolja med lite lavendelolja i (för doftens skull bara). Har fet/kombinerad hy, därav den lätta druvkärnoljan. Smink och spf försvinner lika bra som med cleansing balmet (+tvätthandduk Caroline Hirons-style). Efter det tvättar jag med en liten klick honung + tvätthandduk. Honung är guld för huden. På morgonen tvättar jag bara med honung. Sen ett surt ansiktsvatten, sen rosenvatten med glycerin, sen på med krämerna. Funkar strålande bra.
    Billigt som fan också.

  4. Sofia skriver:

    Koreansk hudvård! Mycket hudvårdsprodukter i väst är rena ripoffs på sånt som funnits i Korea i åratal. Har bott där och koreaner means bizniz med deras hud, har aldrig sett så mycket vacker hud *starry eyed* Cliniques balm kan inte konkurrera med Banila co. Originalet clean it zero som är betydligt mer prisvärd. Kolla jolse.com för att beställa och ba njut. Rekommenderar innisfree, laneige och skinfood! Kolla in Morgansbeautybreakdown eller gothamista på Youtube för inspo!

  5. M. skriver:

    Cliniques Take The Day Off Cleansing Balm finns att få tag på i Sverige om en handlar online!

    Har inte provat produkten men efter din recension klickar jag hem den på en gång!

    http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=465247

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG