Stilla betraktelser från jordelivet, direkt ur min mobil

2:35 29 Mar 2016

IMG_2713
*karaktäristiskt sur – och bloggexklusiv – selfie*

Varsågod, en samling oredigerade tankar jag har tänkt i helgen och sen skrivit ner i mobilen. (Märks det att jag har varit på ett jävla humör?)

undrar om jag är den enda i världen som har en sentimental relation till när Daglivs vid Fridhemsplan inte skyltade med ”tjäna tior, inte kronor” utan ”tjäna kronor, inte ören”.

tänker på att jag dejtade en kille förut som till min stora förtret ibland såg ut som han på omslaget av tidningen ”MAD”. det sjuka var att han var så jävla snygg. det gick inte ihop.

en annan kille sa till mig: ”det är väldigt snyggt att du har som lila hud under ögonen”. han hade aldrig hört talas om begreppet mörka cirklar, det var omvälvande för honom att höra att många kvinnor lägger pengar och möda på att dölja dem.

jag tänker på en tjej jag umgicks med en sommar när jag var yngre. jag kan inte alls placera det här i tid. jag tror att jag kanske var kär i henne för när jag tänker på henne nu känns det fortfarande konstigt. samtidigt minns jag att hon kunde vara störig som fan. hon var norsk. hon hade blont, krusigt hår och stora, putiga läppar. en gång lämnade hon ett meddelande till mig i kvistar, säkert ett hundratal små träbitar som hon hade samlat och format till bokstäver, på altanen utanför vårt landställe. jag kan inte minnas vad det stod.

såhär är det alltid: man tittar på film med sin flavor of the month sent på kvällen. man somnar. flavor of the month retar en som fan för att man somnar. man tvingar sig själv att gå och borsta tänderna och ta ut linserna och tvätta ansiktet. det tar tre timmar. när man kommer tillbaka har flavor of the month somnat. man är pigg som nån som har dragit en lina för första gången. man ligger och stirrar i taket tills flavor of the month vaknar nästa morgon. man är så in i helvete sur.

det sorgligaste jag vet är att när jag gjorde slut med mitt ”riktiga” ex hade jag inte mens på flera månader efteråt. kroppen sörjde. blev infertil. är man biologist om man tänker så?

jag tjatar på alla killar jag känner om att de ska snagga sig eftersom det objektivt är den snyggaste frisyren på en man och nu när jag gick in på Instagram hade min senaste kille snaggat sig efter att jag gjorde slut med honom. vet inte, finns något där, något sorgligt. men kan vara för att jag har PMS också.

dåligt för polishatet i det här landet att det produceras så många kriminaldraman med extremt likeable karaktärer. apropå det tyckte jag precis att Martin Melin var snygg på en bild. det är helt sjukt hur många vuxna kvinnor som är inne och raggar på Martin Melin i kommentarsfältet på hans Instagram. man kan ägna lång tid åt att skämmas över det.

/G

4 kommentarer | “Stilla betraktelser från jordelivet, direkt ur min mobil”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Oroshjärta skriver:

    Tur att man inte är ensam om att tänka många varv ?

  2. Sonja skriver:

    Jag vet precis vilken bild på Martin Melin som du menar.

  3. Malin skriver:

    Hade en bf som också påpekade att jag var lila runt ögonen. Han tyckte det var fint och att jag ”aldrig behövde använda ögonskugga”.

  4. Bellatrix skriver:

    Jag älskar detta inlägg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG