En utnyttjad ung kvinnas brev till Brock Turner

3:05 8 Jun 2016

brock-turner-mugshot

Skärmavbild 2016-06-08 kl. 14.43.24

Nu får ni ta och läsa detta långa brev som den tjugotvååriga kvinnan som blivit sexuellt utnyttjad av då nittonåriga collegestudenten Brock Turner, i media beskriven som en ”framgångsrik simmare” och förstås försvarad av sin pappa med orden ”20 minutes of action” som en nästan parodisk omskrivning för sexuella övergrepp, skrivit till rätten och till Turner.

Jag undviker generellt att sätta mig in i sånt här nästan per automatik, av samma anledning som samtliga P3 Dokumentär-avsnitt som handlar om sexuella övergrepp och mord på kvinnor ligger olyssnade i min telefon. Jag orkar inte. Jag vet redan. Jag kan inte ta in så mycket banal ondska utan att gå under.

Men läs ändå, då, även om ni är som jag. Det är fan nödvändigt. Det sägs att åklagaren yrkade på sex års fängelse men att han i praktiken kommer få sitta i tre månader, och det är väl anledning nog att förtvivla.

/GT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg