De vill punktera myter om invandring och JAG HAR VÄRSTA BRA RÅDET

9:32 23 Mar 2014

rapport2.jpgI morse läste jag den här artikeln (aftonbladet) om ett nätverk som kallar sig ”Oss alla” som vill slå hål på de vanligaste myterna om invandringen med hjälp av en rapport. Några av myterna som rapporten vill slå hål på är att invandringen skulle vara en ekonomisk förlust, att invandrare ”stjäl” jobb och att Sverige snart är ett muslimskt land. Inget av detta är det värt att oroa sig för enligt rapporten men eftersom några gör det ändå så vill ”Oss alla” nå ut med den till så många som möjligt.

I ett videoklipp kan en se hur Jan Scherman och Margot Wallström står utanför Riksdagen för att dela ut rapporten till riksdagsledamöter. Deras mål är att nå alla riksdagsledamöter. ”Klockan är tjugo över åtta”, säger Wallström i klippet, ”och det är lite för tidigt kanske för riksdagsledamöterna som ska vara här vid niotiden”.

Och det var då jag fick värsta bra idén. Jag var tvungen att maila några framträdande namn kopplade till ”Oss alla” om det.

rapport2.jpg 

Nu antar jag i och för sig att det här är det första en får lära sig på PR-högskolan då det är en helt självklar kunskap för alla som otaliga gånger har läst baksidan på schampoflaskor. Folk läser vafan som helst när de sitter på dass. Och inte bara en gång. Folk är benägna att läsa saker en gång, två gånger, femton gånger och det enda kriteriet är att det är placerat i närheten av själva toalettstolen. 

Jämför detta med broschyrer och papperslappar som delas ut åt en när en är ute och går på stan. Eller för all del – broschyrer och papperslappar som delas ut utanför riksdagen när en är stressad till jobbet. Så i stället för att stå där ute i kylan, smuggla in rapporten på toan? Eller ja. Smuggla in det på toan, ställ er sedan i kylan igen och invänta reportrarna? 

Kan i och för sig tänka mig att den föreslagna metoden att sprida budskap på är strängt förbjuden. Kan tänka mig att toaletten är en fredad zon enligt staten och att såna här påhitt absolut inte är acceptabla på så pass ömma mänskliga punkter. På toan öppnas inte bara den fysiska kanalen till vårt inre. Även kanalen till vår själ står på vid gavel. Men men. Nu har jag i alla fall tipsat. Vad de väljer att göra är nu upp till dem. 

PS. 

Detta (utklippt från DN) : 

mangfaldsansvarig.jpg

Wallström är alltså mångfaldsansvarig för… Postkodlotteriet? Vad innebär den tjänsten? Efter att ha googlat ”mångfaldsansvarig” kan jag inte tolka det på något annat sätt än att Wallströms arbetsuppgift är att göra postkodlotteriet tillgängligt för ALLA. Hm. Har jag nånsin talat om för er om min övertygelse att Postkodlotteriet består av ren ondska och girighet? Om inte så är det dags att jag säger det i så fall. Postkodlotteriet ger mig Hitchcockfioler vid blotta tanken. Jag keepar mig the hell away från postkodlotteriet. Wallströms titel ger mig fett dåliga vibbar. Det var lite därför som jag inte inkluderade henne i mailet med min idé.
DS. 

2 kommentarer | “De vill punktera myter om invandring och JAG HAR VÄRSTA BRA RÅDET”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Gabriel skriver:

    Om du istället googlar: Margot Wallström + Postkodlotteriet, så ska du se att det blir glasklart.
    Tog mig friheten att hitta en bra länk till dig. https://www.postkodlotteriet.se/Formanstagare/Projekt-for-en-battre-varld/Projekt/Med-fokus-pa-Mangfald-och-Tolerans.htm

  2. johan,karlskrona skriver:

    margot var chef för FNs arbete för kvinnor som blivit våldtagna som en krigshandling.
    hon är litegrann en kvalitetsgaranti för både ”oss alla” och postkodslotteriet.
    håller med om att postkodslotteriets utskick förorenar brevlådan
    så att man aldrig mer vill röra den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp