Alkohol är inkörsporten till tyngre droger, inte marijuana

5:06 21 Jun 2014

När jag växte upp pratades det om att marijuana må vara en ”farlig drog av det lindrigare slaget” men att den ändå bör undvikas då den är ”inkörsporten” i tyngre missbruk och kriminalitet. 

För mig har det dock länge varit helt självklart att den drog som fungerar mest som ”inkörsport” till ett allmänt lågkvalitativt liv solklart är alkohol. Alkohol är typ sämst. Och inte lite ”smygsämst” eller en drog som ”eventuellt kan skada men det händer rätt sällan”, utan alkohol är verkligen dåligt. Jättejättedåligt. 

Därför orkar jag typ knappt ens läsa denna artikel som skriver om en undersökning som pekar mot slutsatsen att alkohol är en inkörsport till tyngre droger.

Jag tycker att det är frustrerande att se hur lätt gemene man ser på alkohol – och hur dömande samma människor inte sällan ser på cannabis. Jag är personligen ingen drogliberal som anser att alla borde börja röka på eftersom det är ”så skönt” eller liknande, nej jag anser väl ändå att man bör undvika sinnesförändrande droger så långt det bara är möjligt. Jag tänker att ju mindre man känner att man vill fly från sig själv eller ha hjälp till att slappna av desto bättre mår man.  Men hycklieriet kring marijuana och alkohol besvärar mig nåt jävulskt.

Alkohol är förjävligt.  Ibland känns det som att man ska behöva sätta sig på era ryggar och SPÄNNA upp ögonen på er för att ni ska se skadeverkningarna av alkohol. Och så gör man ju bara inte. Att rida omkring på folks ryggar är inget trevligt beteende. Det är den sortens beteende man bara förväntar sig av rejält packade fyllon.

Sen är det så frutkansvärt snett hur användandet av marijuana är kriminaliserat medan användandet av alkohol är glorifierat. Spyr lite.

marijuana-vs-alcohol.jpg

Här är en länk till en radiokrönika jag gjorde på ämnet för ett tag sen

En kommentar | “Alkohol är inkörsporten till tyngre droger, inte marijuana”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ida skriver:

    Håller med om allt! Du är bäst <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG