Cykeln som får ekorrar att kurra av bitterhet

7:00 22 Aug 2014

Såg den här videon som handlar om en cykel som ”inte gör att stjäla” (fast känns det inte lite som när man kallade Titanic för ”osänkbart?). 

Det verkar jättebra. Få vill ha sina cyklar stulna. Det enda man behöver för att låsa cykeln är en stolpe eller en trädstam som passar cykelns mått. Och sånna brukar ju stå tätt utanför Komvux lokaler som vi alla vet. Man brukar kalla ytan utanför arbetsplatser och skolor för ”ungträdens och stolparnas samlingsplats”.

Nämen jag skulle inte tycka att det kändes helt bekvämt att kidnappa kommunens praktiska lösningar och utsmyckningar för att jag vill ha ett säkert näste till cykeln. Jag vill ha särskilt avsedda cykelparkeringar med cykelställ. Är detta analt? Varje gång jag parkerar utanför Skatteverkets kontor, som inte har någon avsedd plats för cyklar, måste jag skynda mina ärenden. 

Och är det bara jag som hör en regelbundet kurrande ekorre i filmens bakgrundsmusik? 

Kanske har nåt att göra med att cykeln blockar dens väg upp mot trädtopparna.

Här är videon på youtube. 

En kommentar | “Cykeln som får ekorrar att kurra av bitterhet”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. SpeLinnea skriver:

    Fina hjul på cykeln! Det som jag ser som provlematiskt med just den lösningen vore att jag skulle behöva ställa om sadelns höjd och position varje gång jag parkerat den och ska iväg igen. Det andra är, hur låses cykeln där det inte finns nån stolpe eller träd? Som utanför Coop exempelvis. Men jag gillar kreativa lösningar på vanliga problem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg