I stället för att försöka förstå löpsedeln

11:26 19 Jan 2015

Som så många andra brukar jag med trötta fötter stå och försöka finna tidsfördriv medan jag står i kön på affären. Ett av dessa tidsfördriv är att läsa löpsedlarna. Visst, det finns en överhängande risk för ovälkomna bantnings-”såhär gick Kristina ner x kilo och nu står hon och drar ängsligt men glatt i jeanslinningen”-tips men ibland tar jag risken eftersom kön är lång. 

Jag brukar möta löpsedlarna ungefär såhär: ”så vad händer där ute i världen egentligen? Vad är det viktigt att jag har koll på?”. Men börjar förstå att jag ställer frågan helt fel 

riobrigcnw3c-n94mvftd7kkeqlhvkpc8x02bw3-bfa.jpg

Som här. ”H&M-Kungen” (?) och ”Stefan Person” (??) har alltså en grannfejd. Först tänkte jag att det inte är möjligt eftersom Stefan Persson är död, men sen kom jag på att jag tänkte på Krister Pettersson och att även om ”Stefan Persson” hade varit död så återstår det väl ca 10 000 stycken då det nog är ett av Sveriges vanligaste namn. 

Vilka de än är så står de här två männen alltså nånstans på nån tomtgräns och tjafsar sinsemellan om fasaner och träd. Lockbetet som ska få oss att köpa tidningen (?) får vi i form av en bild på ett hus omgivet av smogg och kanske är det ”H&M-Kungen” som gör en klassisk ”gud vad jag är trött och frustrerad, jag blir snart knäpp”-gest där uppe i hörnet. Tidningsredaktionen har jobbat hårt för att jag ska vilja läsa mer djupgående om det här tjafset.

Och jag tänker att om jag vill läsa om intensivt vardagsgnabb varför ska jag köpa en tidning när jag kan läsa Frans blogg om #annabookgate helt gratis

 

 

5 kommentarer | “I stället för att försöka förstå löpsedeln”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. maria skriver:

  är det inte stefan persson som ÄR h&m-kungen? mvh jobbar på aftonbladet men försvarar inte detta (så jättemycket)

 2. Hej Sonja skriver:

  Aaaahaaa, ja men så är det nog!

 3. Andreas skriver:

  Summering: Stefan Persson (troligtvis ”H&M-kungen” i bildlig bemärkelse eftersom han äger H&M*) vill bygga trevåningshus med garage och swimmingpool. Grannarna har åsikter.

  *alltså klädvaruhuskedjan, inte en monarki

 4. Carin skriver:

  Inte för att vara sån, men det där är ingen löpsedel, utan en etta (förstasida) som vi kallar det i tidningsbranschen. Håller dock med om att nyheten inte är en kioskvältare direkt…mvh redigerare.

 5. Janne skriver:

  Stefan Persons far, Erling Persson grundade Hennes & Mauritz och även Ur & Penn som jag har hört att det var Erlings skötebarn. För ett antal år sedan servade jag kassorna på Ur & Penn. Nu är Stefan Person VD för HM.

  / Fd Grannen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG