Tips på assköna överstrykningspennor!

12:59 22 Jan 2015

2jvkvv8g30szq410mnvhiwsdjyrwsoyct6-ylfep2tq.jpgJag har alltid haft en stark dragning mot pennor, men det är rätt nyligen som jag har ”upptäckt” överstrykningspennor. Det har dels att göra med att jag läser mycket och vill ha lätt att hitta tillbaka till särskilda stycken (ifall ni ville veta lite om överstrykningspennans funktion), och dels, kanske mest, för att jag har köpt en fickalmenack för att kunna planera saker.

Jag har alltid tyckt att planering är tråkigt och svårt (nästan omöjligt), men har upptäckt att om jag markerar saker i all regnbågens färger så älskar jag att planera samtidigt som mina ögon älskar att se planeringen. Och att se planeringen är en av nycklarna till att lyckas som planerare!

Exempel: 

xvf8w8io6rxmhpqboue7ekltziczxf3ojshnpiubwqy.jpg

Och de här suddbara markeringspennorna från Pilot (som i vanliga fall inte alls är nån favorit) är så fina och underbara att mitt hjärta fladdrar och gör kullerbyttor. Jag överdriver inte när jag säger att jag är kär. Jag är kär i pennorna. På riktigt. Det finns ingen vits att förminska dessa känslor på något sätt.

2jvkvv8g30szq410mnvhiwsdjyrwsoyct6-ylfep2tq.jpg
Markeringspennorna kostar ca 19kr//st, just nu är det tre för två på Akademibokhandeln. 

Först fanns de bara i de tre färgerna längst till höger, men nu verkar det som att de har släppt sex pastellfärger också (jag köpte alla jag kunde hitta). Det negativa med pastellfärgerna är att vissa av dem är lite väl lika i färgen ibland. Det positiva är att de är enklare att sudda bort så att markeringen blir spårlöst borta. Med de tre starka färgerna blir det lätt kvar små svaga spår. Små, knappt skönjbara, markeringsvålnader. 

Modellen på pennorna heter Frixion och det fina med den serien är att de går att sudda. Och det går att sudda väldigt bra. Jag blev typ chockerad första gången jag testade. Här har jag gjort ett suddexempel på baksidan av ett elbolagsavtal (elbolag är så jävla jobbiga, eller hur!).

_7xoqwu8lpviy9aqrpgaftlkpz_ja8ual4dzrssux4a.jpg

Och eftersom jag just har hoppat på jättemegatrenden ”gifs” så får ni en gif också!

foto_2015-01-22_12_38_37.gif

Vi får se hur det går med planerandet framöver. Jag har lätt för att bli engagerad i projekt som sen rinner det ut i sanden efter ett par veckor. Men jag har höga förhoppningar om att jag i detta fall kommer lyckas ganska bra. Och förmågan att planera hänger ihop med framgångar på även andra områden inbillar jag mig. Så ifall ni skulle märka att jag börjar bli framgångsrik rent allmänt så vet ni i så fall vad det hänger ihop med.

Jag känner mig i alla fall väldigt tursam som attraheras av pennor och inte av skor eller nåt annat ännu dyrare. Pennor är förhållandevis billiga. Nu råkade jag köpa så mycket kontorsmaterial att jag inte har råd till nån välbehövlig miniräknare men så kan det gå här i livet. 

Och bara så att ni vet har jag INTE blivit sponsrad av Pilot. 

2 kommentarer | “Tips på assköna överstrykningspennor!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. SpeLinnea skriver:

    Jag delar din fascination! Jag är mer inne på att kontorsmaterialet ska vara så gulligt som möjligt, så alla mina skolböcker är fyllda av kawaii-figurer från Korea och Japan. Skriver just nu i min dagbok/planerare med kaninen Molang som tema, allt med matchande urgulliga klistermärken som jag sätter som dekoraton. Det hjälper fan mer än vad man tror, bättre än alla jäkla stjärnor i kanten.

    Just med pennor älskar jag kombinationspennor, men de får inte vara supertjocka. 0,5 mm stift och tillhörande svart bläckpenna i samma är ultimat. Det är konstigt nog svårt att få tag på för under 100 kr?! Fattar inte, det lär ju kosta ett halvt öre att tillverka.

  2. Hej Sonja skriver:

    Det hjälper jättemycket! Är det nåt som kan hjälpa mig att hålla koll på tider och lappar och ledigheter etc, så är det regnbågar och enhörningar, för vanlig platt text hjälper inte (visar erfarenheten).

    Jag fattar inte heller varför kombinationspennor är dyra!

     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG