Skatteverket satte mig i kris och nu vill jag shoppa

11:18 26 Apr 2015

Idag när jag betalade in över 7000 kronor till skatteverket för momsåret 2014 (eller var det 2013?) rann typ bägaren över lite.

Livet kändes för en sekund omåttligt byråkratiskt grått att det kändes som att jag skulle implodera. Detta var en smärta som vare sig Setralin eller Alvedon kunde rå sig på. 

Jag fattar inte hur skatteverket kan få göra så här. Jag betalar gärna skatt men skatteverket har ibland en tendens att komma med betalningskrav som om dom planerat ett jävla bakhåll. Dom beter sig som om folk faktiskt har koll på sin ekonomi.

Så jag tänkte att jag ska lösa detta genom att köpa nåt nytt plagg på internet som jag vill ha (men inte denna månad obviously). 

Det som står på första plats är svarta nitboots och en ”skinnpaj” (visst heter det så?).

Jag tänker att om jag har på mig det så kan jag känna mig fri igen, särskilt om jag sätter upp håret i en fräsch frisyr också. Alla kommer tro att jag är ung och fri och läser till nagelpedagog eller åtminstone till fotvårdspecialist.

Nu har det iofs börjat bli lite för varmt för att flåsa omkring i ”skinnpaj” så eventuellt skjuter jag just denna outfit till hösten precis innan jag fyller 40.

ash-boots-med-nitar-ombloggad-993-500x500.png
Ash boots 1400 spänn

Skinnpaj. Vilket djävulskt äckligt ord. Hur kan man kalla ett populärt klädesplagg för detta år 2015? Varje gång jag hör ordet blir jag illamående. Skinnpaj låter inte snyggt eller bekvämt, det låter som nån som inte sköter intimhygienen.

jul-20-kenza-430x286.jpg

Kenzas skinnpaj är en typisk ”hej jag lever livet och bryr mig inte om vad en jacka kostar”-jacka men ser ni hur kort den är? När är det tänkt att man ska ha den? Soliga dar eller höstiga kvällar? Den passar ju inte till nåt utav det!

Så jag funderar på en jeansjacka i stället faktiskt. Jeansjackor utstrålar visserligen en air av ”Skatteverket fucked me up”  men det symboliserar också en viss typ av ”just idag är jag fri” som man kan få att se jävligt bra ut om man är skicklig. Jag återkommer när jag har bestämt mig för vilken jacka jag väljer. Som sagt: inte denna månad.  

 

 

 

4 kommentarer | “Skatteverket satte mig i kris och nu vill jag shoppa”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Discojullan skriver:

    ”Jeansjackor utstrålar visserligen en air av ”Skatteverket fucked me up”” hahahahaha dor. Aaah detta inlagget <3 Gar alltid in pa din blogg det sista jag gor och ibland vantar jag faktsikt nagra dagar/vecka med att ga in har sa jag har mer att lasa for du ar sa javla rolig och harlig. Tack for att du alltid far mig att le och skratta tills jag inte kan andas normalt!

  2. Hej Sonja skriver:

    Tack, sånna här kommentarer uppskattar jag verkligen!

  3. felix yngvelli skriver:

    Men du glömmer ju det bästa köpet: CHOKLAD!!!! Massor av choklad, helst i valfri aladdin/paradis ask. Och när du sitter i din soffa och blir lönnfet av all choklad så kan du bestämt säga ”nej” varje gång barnen vill ha en smakbit. Det är fanne mig så man hanterar en skattesmäll.

  4. Kamrat Kalle skriver:

    Ja fy fan för skatt, vad är de för påhitt. Jag tycker man inte alls ska behöva betala skatt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG