Nyheten som fick mitt hjärta att brista lite

9:26 8 Okt 2015

Jag prenumererar på ”Lokaltidningen” för att få mig lite nyheter från norr och idag fick jag se en sorglig nyhet och jag tror väl att mitt hjärta brister lite grann.

bild_2015-10-08_kl._22.01.jpg

Latikberg skola läggs ner.

Och jag inser att jag har fått ta del av något helt fantastiskt som inte kommer att finnas mer. Jag har varit med om en mycket fin era inom svenskt skolväsende och nu är den eran slut.

Jag har haft turen att få gå på en skola där jag trivdes, kände mig sedd, viktig och behövd. Vi var typ 40 elever i skolan allt som allt (jag hade fyra klasskamrater), och vi hade massa äventyr för oss mellan klassgränserna ständigt. Vi åkte skidor, målade utebodar, gjorde honung, lingonsylt, pimplade, bar ved och gjorde teater.

Nej jag tycker att det är så himla sorgligt. Jag önskar att alla barn skulle kunna få uppleva en så fin skolmiljö som den jag fick uppleva från förskoleklass upp till sexan. Latikberg skola innebar en stor trygghet för mig.

Så jaa.. jag känner mig ledsen av att läsa det här. Och då vet jag inte ens hur skolan varit dom senaste åren eftersom lärarna bytts ut sen jag gick där.

Men jag får sätta mitt hopp till att det finns fler skolor av den här kalibern och att dom får leva kvar. Och jag hoppas verkligen att Latikbergsbarnen får det superfantastiskt inne i Vilhelmina dit dom kommer få åka varje dag nu.

1270625556_resized.jpeg

Den här vägen gick jag för att komma till skolan.

En kommentar | “Nyheten som fick mitt hjärta att brista lite”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. JuliaJ skriver:

    Obs. Denna kommentaren may be jattekonstig. Jag kande att jag maste varna forst, kan vara valdigt osammanhangande men tack for ditt kommentarsfalt som fick mig att skriva ut lite kanslor om nedlaggningen av mig gamla skola! Ma val :)

    Alltsa dom haller pa att lagga ned min gamla skola ocksa och blir pa riktigt illamaende och ledsen att barn inte langre kommer kunna ga i denna fantastiska lilla skola.. Nu var min gamla skola Skerrud storre an din, ca 80 elever men med ca 15-18 personer i varje klass. Vi hade tva stycken 1-3 och 4-5 klasser och det var sa himla mysigt. Alla fick verkligen tid och uppmarsamhet och som du ocksa fick gora fick vi gora en massa kul ocksa. Vi lara oss att baka och sen ha kakfest efterat, hade cykeldag!!!, ga ut i skogen pa gympan, ga ut i skogen pa NO, ga ut i skogen ok mest hela tiden, aka till bondgardar, wihoo. Just nu kom jag just tanka pa nar jag gick i sexan och pa fredagar var det bara vi sjatteklassare kvar pa skolan sa sista lektionen var lite olika hehe men en gang hade vi typ NO och vi pratade om atomer och sant, men jag kommer ihag hur vi alla i klassen hehe ”alla” fem bara stod dar och kollade pa varan larare Gunnel som om hon var magisk. Atomer liksom swishade framfor ansiktet pa mig. Det blir sa himla speciellet nar man far vara just dar, sa nara sin larare med bara ett fatal andra personer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp