Så här skildras ungdom enligt google

10:17 24 Okt 2015

klicka.jpegJag bildgooglade på ”youth” för att jag hellre gjorde det än att diska eller göra sallad eller vad det nu var jag borde ha gjort.

Och resultatet var … ja jag vet inte vad jag ska kalla det. Alla bilderna var likadana och dom i stort sett sköljdes över mig som en lång och intensiv dusch av färg och uppsträckta händer.

Jag gjorde ett litet kollage av några stycken så att ni kanske förstår vad jag menar

youth.jpeg

Jag gjorde en googling på svenskans ”ungdom” också och resultatet var i stort sett detsamma.

Frågorna kring resultatet blev inte lika många som det finns uppsträckta ungdomshänder här i världen, men det blev ändå några frågor:

Hur blev det så här? 

Okej det är bara en fråga men jag har inte tid att tänka ut fler. Det tog tillräckligt med tid att göra det där kollaget.

Hur som helst så hoppas jag att alla ungdomsledare som bildgooglat på ”youth” ”ungdom” för att hitta en bild till sina broschyrer och informationsblad vänder om nu (ögonblickligen!) och tar nån annan slags bild.

 

 

En kommentar | “Så här skildras ungdom enligt google”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Ellen skriver:

    Nu när du tar upp det så undrar jag lite över om jag någonsin varit en ungdom.. Hmm, inte enligt googledefinitionen i alla fall för jag minns inte att jag brukade gå runt sådär och hoppa med händerna upp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG