Chihuahuan blev överkörd

11:39 11 Nov 2015

Igår när jag scrollade på facebook så dök det plötsligt upp en bild på Köp- och Säljgruppen föreställandes en chihuahua som blivit överkörd av en moppe här i Kungälv. 

Chihuahuan såg väl någorlunda frisk ut men det var en sak som avslöjade att något hänt, och det var att ögonen i princip ploppat ut ur huvudet på den. 

Jag vet inte hur det gått för hunden ifråga men jag hoppas att dom på nåt sätt lyckades trycka in ögonen på den igen, då jag vet att det är medicinskt möjligt. När jag var liten hade jag en granne som varit med om en bilolycka och hon berättade ibland om hur hennes ena ögat hängt och dinglat längs efter kidnen på henne, och hennes ögon hade dom kunnat rädda helt och hållet (om man räknar bort det faktum att ena ögat jämt stirrade blint mot fjärran horisont). 

Och med tanke på att detta måste ha hänt på typ 70-talet eller nåt sånt så måste det ju ha skett enorma medicinska framsteg inom just denna typ av ögon-problematik, även inom veterinärismen. 

Får ta och fråga min syrra,  hon kanske vet nåt. Hon håller trots allt på att specialisera sig som ögonläkare.

Och om ni undrar varför nån lägger ut bilder på sin överkörda chihuahua i en Köp- och säljgrupp på fejan där folks enda mål är att titta på loppbitna soffor så beror på det på att det var en hit and run. Jag antar att ägaren tänkte att bilden skulle få dom skyldiga att avslöjas (även fast jag misstänker att dom flesta som såg bilden knep ihop ögonen och behöll dom så till minnet skrumpnat och ramlat väck likt ett laserbehandlat födelsemärke). 

img_0069.jpg

Här får ni en bild från förut ikväll där jag håller en annan chihuahua.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp