22-åringen borde vara rasande på svenska medier

3:06 24 Nov 2015

På tisdagen uttalade sig den 22-åriga man som i förra veckan anhölls i sin frånvaro skäligen misstänkt för förberedelse till terrorbrott. Han greps på torsdagskvällen, släpptes nu i söndags och alla misstankar mot honom har nu avskrivits.

I Expressen får han frågan om han är arg på Säpo för att ha misstänkt och gripit honom. Det är han inte, berättar han. “Vem som helst kan bli misstänkt. Jag har blivit väl omhändertagen och sen har de också förstått att jag inte är misstänkt för något”. Stort och rimligt av honom tycker jag.

När 22-åringen ska svara på frågan hur han känner inför att svenska medier hängt ut honom med namn och bild ger han ett liknande svar. Nu vet alla att han inte har gjort något fel och han är inte arg på någon, han kan ändå inte göra något åt saken.

Även om jag såklart inte önskar 22-åringen att gå runt och vara arg, bitter och olycklig så hade jag på något sätt hoppats att han skulle vara förbannad. Kräva skadestånd. För trots att han inte var dömd eller ens misstänkt i någon av de högre misstankegraderna gick i princip alla stora medier ut med hans identitet. Det är inte normalt! Det är ej praxis. Så brukar man inte göra.

I intervjun är Expressen dock väldigt noga med att skriva ut att mannen minsann godkänt att både hans bild och publiceras för den här artikeln. Nu ja.

 

2 kommentarer | “22-åringen borde vara rasande på svenska medier”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. E skriver:

    Det här är så pinsamt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Svenska säkerhetstjänsten, som ska skydda landets säkerhet, fick för sig att den här mannen var ett nationellt hot, varpå stackarn hängdes ut i pressen. Jag och min flickvän befinner oss utomlands för tillfället och har verkligen skrattat åt den här jävla sörjan. Ibland är det bra att få perspektiv på saker och ting. Vad fan var det som hände?! Folk som ska skydda landets säkerhet, inge trygghet och så vidare, lyckades stressa upp hela jävla nationen?! Jag har liksom ingen lust att bara nöja mig med det här och gå vidare. Det är rent ut sagt pinsamt. Varför var han misstänkt från första början? Varför hängdes han ut? Är det här det bästa vi har, ett gäng jävla diletanter som stressar upp folk i onödan? Jag tycker att det är fullt rimligt att både pressen och Säpo rannsakar sig själva och ger oss åtminstone några svar. Det här är inte okej och, om du frågar mig, riktiga jävla rasse-fasoner. Han har behandlats illa, befolkningen stressats upp i onödan och ingen kommit med en rimlig jävla förklaring. Varför jag och min tjej skrattar är för att ledande personer i Sverige är så duktiga på att måla upp landet som något paradis på jorden. Visst är Sverige bra på många sätt, men man måste ju också kunna stå för sina misstag. Att folk inte rannsakar sig själva i det här läget är SD-fasoner, och förmodligen kommer Janne Josefsson ta tag det här i om ett år (suck). Sorgligt. Stackars människa. Skönt att han verkar ta det med ro.

  2. E skriver:

    Redigerar och postar om det jag skrev tidigare på grund av slarvfel. Ursäktar mig med att det var sent och jag skrev på luren…

    Det här är så pinsamt att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Svenska säkerhetstjänsten, som ska skydda landets säkerhet, fick för sig att den här mannen var ett nationellt hot, varpå stackarn hängdes ut i pressen. Jag och min flickvän befinner oss utomlands för tillfället och har verkligen skrattat åt den här jävla sörjan. Ibland är det bra att få perspektiv på saker och ting. Vad fan var det som hände?! Folk som ska skydda landets säkerhet, inge trygghet och så vidare, lyckades stressa upp hela jävla nationen?! Jag har liksom ingen lust att bara nöja mig med det här och gå vidare. Det är rent ut sagt pinsamt. Varför var han misstänkt från första början? Varför hängdes han ut? Är det här det bästa vi har, ett gäng jävla diletanter som stressar upp folk i onödan? Jag tycker att det är fullt rimligt att både pressen och Säpo rannsakar sig själva och ger oss åtminstone några svar. Det här är inte okej och, om du frågar mig, riktiga jävla rasse-fasoner. Han har behandlats illa, befolkningen har stressats upp i onödan och ingen har kommit med en rimlig jävla förklaring. Varför jag och min tjej skrattar är för att ledande personer i Sverige är så duktiga på att måla upp landet som något paradis på jorden. Visst är Sverige bra på många sätt, men man måste ju också kunna stå för sina misstag. Att folk inte rannsakar sig själva i det här läget är SD-fasoner, och förmodligen kommer Janne Josefsson ta tag i det här om ett år (suck). Sorgligt. Stackars människa. Skönt att han verkar ta det med ro.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg