Istället för Stora Journalistpriset: Stora Feministpriset

11:58 7 Jan 2016

Bland de nominerade till Stora Journalistpriset 2015 var 14 män och 2 kvinnor. Det är knappast en slump. Som en reaktion på det här har nu tidningen Feministiskt Perspektiv startat Stora Feministpriset. ”Vi vill kompensera för dessa prishaverier vi ser”, säger chefredaktören Anna-Klara Bratt till Dagens Media.

Stora Feministpriset delas ut för första gången i morgon, fredag, i samband med att Feministiskt Perspektiv firar fem års utgivning.

Syftet är ”att uppmärksamma en person eller en medieaktörs insats inom offentligheten som på ett berikande vis testat gränser för vad journalistik och debatt kan vara – och som därigenom medverkat till en demokratisk utveckling för både kår och läsare.”
– Det kan handla om journalistik, men även om belysande debatter som utvecklar demokratin. Vi vet att det går att göra journalistik i många olika former för att få fram bra verklighetsbeskrivningar.

Tidskriftens redaktion och styrelse har utsett den första pristagaren. Inför nästa år ska priset öppnas upp för externa nomineringar.

Läs också: 14/16 nominerade till Stora Journalistpriset är män.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg