Nyheter24:s nya grepp på Facebook – grattishälsningen

10:13 12 Jan 2016

Alla publicister kämpar för att ”få upp reachen” på Facebook och nå fler människor. Det kan handla om hur man skriver sina captions, vad man postar vid vilken tid, vilka som taggas eller hur ofta man lägger upp någonting.

Häromdagen förnyade Nyheter24 sig själva genom att ta till ett sedan tidigare icke skådat grepp: grattishälsningen till en kändis! Tilltaget avslöjar oväntad info om svenska folket, eller kanske rättare sagt om Nyheter24:s läsare: de gillar Sven Wollter mer än den folkligaste av de folkliga – Gunde Svan!


2691 likes i skrivande stund.


778 likes i skrivande stund.


432 likes i skrivande stund.

Grattis-statusarna väcker så många frågor. Fyllde inga kända kvinnor år igår eller idag? Och ingen under 50? Varför får Sven Wollter så många fler likes än Gunde? Dessutom har 65 personer, SEXTIOFEM, delat bilden på Sven. Vad betyder det? Visserligen har den bilden legat längre, men inte tillräckligt för att motivera skillnaden i likes.

De måste gå hem i olika stugor, stugor som använder Facebook olika mycket och på olika sätt. Och stugor som följer Nyheter24 olika mycket. Vem älskar Gunde som jag känner? Min pappa. Vem älskar Sven? Min mormor. Hm… Pappa är ändå mer aktiv på Facebook än mormor. Men han gillar inte Nyheter24. Tror jag. 

Det är ännu svårare att förstå varför Steffo har fler likes än Gunde, de har dessutom legat där lika länge. Jag trodde verkligen att Gunde gick hem i stugorna. Är det åldern som gör det? Ju äldre, desto fler likes? Eller är det det där med hur mycket de har jobbat på att tilltala kvinnor sexuellt? Är det sexuella likes?

I mitt huvud har den typiska Nyheter24-läsaren varit en ung man. Men det verkar vara helt tvärtom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg