Verkligheten och vad vi gör av den

10:06 13 Mar 2013

Nej mina älskade läsare en kan inte alltid skratta å va glá (även om en vill). Idag har jag två viktiga saker jag vill att ni tar del av! Dessa ligger mig varmt om hjärtat.

Först ut är Jonas Hassen Khemiris öppna brev till justitieministern som idag publicerades i DN. Många av er har förhoppningsvis redan läst den, men om inte: gör det. Det handlar om REVA och vad REVA egentligen handlar om i det stora hela: rasism. Det här med REVA är något som tagit otroligt hårt på mig – MIG! Som inte ens drabbas! Som det inte alls är synd om! I know right! – men det är nånting med det hela som gör att jag fullständigt bryter ihop ens vid blotta tanken. Vi snackar inte ”vad arg jag blir!! det här är så fel!! det måste stoppas!!” – utan full blown gråtattacker och en kräksklump i halsen. Jag vet inte varför just den här vidriga företeelsen går så väldigt djupt in under min hud, men nog är det för att jag skäms nåt så fruktansvärt. Äkta skämsgråt för vad mitt land gör mot medmänniskor och att jag kan sitta här och se ut som fuqin’ Hitlers Bästa Barn och veta att det här aldrig kommer drabba mig men kan mycket väl drabba flera av mina allra närmsta kära och framförallt papperslösa – de som redan ligger ner ska sparkas på ännu mer. Jonas skriver så otroligt bra och suger det inte till i magen av skämsgråt eller ILSKA behöver du nog läsa igen bara.

Läs här och nu och agera i din vardag för att motarbeta: KLICKA.

Det andra är min av briljanta kollega (iih joo jag tänker kalla henne det pga så NÖJD är jag över att ligga på samma sajt som) Nanna! Perfekt sätt att torka tårarna efter att ha läst Jonas text. Får en till och med att le och skratta igen!! Men skratten sätter man ju lite i halsen efteråt iom att detta är Very Real Issues vi snackar om. Men ändå ett såå smart och roligt sätt att belysa problem på – något som hon gör bäst i Sverige if you axe me. 

Jag hoppas att inget av ovan kommer som helt out of the blue för någon som läser, men ibland kan vi behöva påminnas om såna här enorma samhällsproblem på ett välskrivet och/eller roligt och relaterbart vis. Framförallt om man råkar vara blond och blåögd och aldrig har blivit tvingad att visa leg på sin egen gata. Eller om man är kille och aldrig blivit förnedrad och dömd efter ens utseende. Eller vem man än är!!

PUSS O KRAM alla vettiga, nu är upplysningskvällen över för denna gång så nu tar vi allt detta med oss och gör världen till ett bättre ställe tillsammans <3

En kommentar | “Verkligheten och vad vi gör av den”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Dido skriver:

    ja hon är ett geni den där nanna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg