A Roma!

6:27 6 Okt 2014

Dessa två gosisar ska åka till Rom lite senare i oktober!!! Min första gång i Italien ska självklart ske tillsammans med mami, ett gott glas piss i ena handen, den andra förhoppningsvis full av shoppingpåsar och magen full av ostar.

Mamma har varit där en del, så turistgrejs har vi on lockdown men om ni, mina käraste, har tips som inte är seksiga eller rave:iga pga resa med tidigare nämnda mami så får ni mer än gärna bringemon! Mat, dricka och chopping är sånt vi gillar. 

PUSS O KRAM på er mina kloka

3 kommentarer | “A Roma!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. amanda skriver:

    Har dessvärre 0 tips men när du varit där vore det 120% uppskattat om du skrev vilka softa ställen du hittat här på bloggy då undertecknad aldrig varit där men flyttar dit i en termin i februari :)) Tänker att det du diggar alltid är nice = tips om dessa ställen är supernice.
    Tack på förhand + tack för skönaste bloggen, sån favorit i min feed!

  2. ida skriver:

    Yo! Precis hemkommen från Rom. En helt fantastisk stad, på alla sätt och vis. Folk frågar mig om vad som var mest fantastiskt och det är svårt att svara på den frågan. Hela staden är otrolig. Det är nog det finaste. Inte ett enda nytt hus så långt ögat ser. Bara fina, gamla, lite slitna hus. Så fint.
    Vi bodde på ett mysigt hotell (Dr Rome Spanish Luxury Suites) mitt på Via Frattina – en tvärgata till Via del Corso (huvudgatan). Säger bara: bättre kan du inte bo. Två minuter från spanska trappan, blev bortskämda med frukost på sängen varje morgon osv. Vi var omgivna av alla lyxiga butiker (som tyvärr inte vi kunde shoppa hos pga studenter heh), allt från Chanel, LV, Gucci osv. Shoppingen var sådär. Faktiskt. Men vi var ju mest inne på butiker som h&m, mango och liknande prisklasser. Finns dock en otrolig Zara-butik på Via Del Corso som är typ 6 våningar hög!
    Maten är divine! En av de bästa måltiderna åt vi på LA VI som ligger på Via Tomacelli. Rekommenderar också att åka till Trastevere – ungefär som gamla stan. Hur mysigt som helst att promenera runt där och maten är väldigt prisvärd och god där!
    Rekommenderar även att promenera överallt. Det gjorde vi. Det är då man ser hela Rom, när man går i alla gränder bland alla fina butiker och bland alla mysiga restauranger!
    Sen måste du självklart checka alla sevärdheter också! ;-) enda minuset är nattlivet. Det är ganska ”blah” om man jämför med Sverige, i alla fall det vi upplevde! Vi var på Shari Vari. Har dock hört att Art Cafe skall vara Roms bästa nattklubb! Ett till minus var att de byggde om fontana di trevi när vi var där (förra veckan). Det var massa byggställningar där och inget vatten. Tråkigt!
    Have fun!!

  3. Antonia skriver:

    Alltså Rom är ju fantastiskt i sig. Jag skulle vilja tipsa om att äta massor med tryffel och parmesan, och parken kring Villa Borghese. Har inte varit inne i byggnaden, men parken är så fin och har fantastisk utsikt över stan och Piazza del Popolo som ligger nedanför. Kolla här liksom, om länken funkar: https://www.google.se/maps/@41.9113069,12.4784705,3a,75y,55.18h,89.59t/data=!3m5!1e1!3m3!1shRB1TopaO0cAAAAGOoToiA!2e0!3e11

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp