Q&A – Office Wear

7:44 20 Jan 2016

Hej du classycool stilgudinna! Jag behöver hjälp!!!!! Jag ska börja praktisera på en arbetsplats där dresscoden är *kostym* och jag med min secondhandgarderob full med mönster och hiphopjackor känner mig rädd nervös och exposed. Kläder är för mig som för många andra ett sätt att kommunicera och jag njuter av att va lite edgy liksom. Därför är min nya klädkod inte bara SVÅR utan känns också sorglig på nåt sätt?? Men men. Har du nåt tips på vad man kan utrusta sin garderob med som liksom inte bara är svart och trökigt? Får man behålla en personlig touch trots strikt klädkod? Jag är lång och curvy! Du får vara hård typ: hörru kanske dags att växa upp eller sluta tro du e så speciell. /Sofia

Åh Sofia!! First of all: congrats on the lång och curvy :)) För det andra: VILKEN rolig utmaning! Helt seriöst så älskar jag detta, ryser lite av göttma. Mina tankar går direkt till min barndom när jag bodde några år i Storbritannien och skoluniformerna vi hade i skolan där. Varje dag var liksom en utmaning i att styla sig så personligt som möjligt med det begränsade utgångsläget jag hade (obs för mig då, men har alltid tyckt att det varit kul pga *modeintresserad*). När grundläget är så pass ”trist” är det detaljerna och accessoarerna som gör ALL the difference. I skolan var det allt från kjolarnas längd, till kragen på sommarklänningen, till roliga tofsar med dingeldangel på bara för ATT. Tycker absolut att en får behålla den personliga touchen trots dresscode!! De kan väl inte kväva ALL kreativitet heller, guu.

Har ju jag själv ett kontorsjobb, om än inte med strikt dresscode (ööh som jag vet om iaf? hahaha har bara kört på men men isf lär väl nån säga till såhär 3 år in snart…), och jag har ju inte direkt Kläderna Hjärtat Vill Ha varenda dag liksom? ”Mhm paljettklänning idag igen Kristin, vad kul!” Hahahhaha det skulle iofs vara kul men ni fattar. Nä man utvecklar liksom en kontorsstil tycker jag (obs subjektivt igen!). Jag plockar russinen ur ”min stil” och tillämpar den på lämpliga kontorskläder så gott det går. Jag tycker att det SÅ sitter i detaljerna och accessoarerna!!

Ursäkta mig men som lång och kurvig är det nästan din plikt att sporta WRAP så ofta du kan. Det är. Det snyggaste. Som fkn finns. Punkt!! Finns så många snygga wrapmodeller på klänningar och känner du för det är det bara att slänga en kavaj över så vips täcker du mer om det behövs. Men alltså SNÄLLA passa på att wrappa ut den! HÄR finns den gröna modellen och HÄR finns den randiga!

Okej detta är en MAJOR KEY: bygg upp en basgarderob av enkla skjortor/blusar/tröjor (ja men typ sån här tunnstickad polo eller nån skit) i enkla basfärger typ svart, vitt, grått, blabla. SEN! Sen satsar du på roliga underdelar!! Detta är min bästa grej typ. Skinnbyxor, mönstrade byxor, byxor i kul färger, utsvängda byxor, ja nu kommer jag inte på fler roliga grejer än så men ni fattar. Obs gäller kjolar också så klart!! Tycker det är så mycket enklare att hitta roliga underdelar än roliga toppar där jag brukar hålla det fett enkelt, plus att du blir automatiskt Very Office om du bara har en vit skjorta typ? Sen om du har roligare byxor so what, du är ju fortfarande in dresscode?? *outsmart the system*. De gröngula bysserna finns HÄR, de svarta pärliga HÄR och fuskskinnkjolen HÄR!

Ja det här är kanske när du blivit lite mer varm i kläderna men en classy ass jumpsuit under kavaj är fan bomb. Och KUL fortfarande!! Du kan ha kvar kakan och äta den också!! Denna modell finns HÄR.

Och sen har vi mina favoriter, en skatas självklara kompanjon: smyckena!! Jag grundar alltid med en klocka och ett par ringar (hahaha slänger jag på mig i farten typ, men som Äkta Skata är det bara basvaror……….). Sen lägger jag alltid på det som passar bäst till min outfit; ett par fina örhängen (HÄR), ett lite större halsband (HÄR) eller kanske ett chunky armband (HÄR)?? Mumma för en liten gumma. Livar opp vilken basic kontorsfit som helst!!

Sen det där med basplagg som skjortor, kavajer och typ polotröjor är så jäävla olika vad du passar i för modeller. Jag har SKITSVÅRT att hitta överdelar pga smala jävla axlar men tja, ”bred bröstkorg”, så hittar jag en modell som funkar så köper jag upp mig i flera färger typ, så har jag ett litet stall. Skjortor gillar jag från Polo Ralph Lauren (framförallt Oxfordmodell, tex denna randiga!) och kavajer gillar jag allt från Rodebjer till Gina Tricot! 

Där har du mina bästa tips Sofia!! Tror du kommer greja detta galant! Ett sista tips är dock kanske att börja lite mer lowkey för att känna av stämningen på jobbet och sen när du ser hur pass mycket andra Lägger Sin Touch kan du köra på i samma nivå bara? Äh följ ditt hjärta också så klart!! PUSS!

2 kommentarer | “Q&A – Office Wear”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sofia skriver:

    Hallåååå hur kan jag inte skrivit TACK för dina tips <33 <3 blev för shoppings-ivrig att jag glömde kanske? Hur som – tack så mycket för dina fina tips! Nu så här två månader in kan jag verkligen hålla med om att basen är allt, och till och med de konstigaste mönster på en polotröja ser classy ut med en svart kavaj med de rätta axelvaddarna :)) och och och smyckena är ju grejen, hade till o med guldiga hoops härom dan. Jag har fortsatt sprida din gospel om wraps, det kan ju va det snyggaste som finns! Tack K och lycka till med vad än du ska göra för nytt spännande! <3

    1. Kristin Zetterlund skriver:

      <3!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg