Dermo-Calm down

7:44 19 Feb 2016

160218

Det senaste året eller så har jag haft tokproblem med min hårbotten. Den är liksom torr och kliig i perioder, fast bara delar av den och där nästan flagar den och kan ibland bli sår om det är riktigt illa! Har inte fått bukt med det genom olika schampon och produkter jag testat och har fått tips om att smörja olika oljor i hårbotten också men det känns ju……………………………. bara så fel??

MEN har senaste tiden testat Kérastase Sensidote Dermo-Calm som är ett serum med pipette som du bara duttar lite lite av gojset i hårbotten när håret är fuktigt. Sen torka som vanligt! För mig funkar det verkligen jättebra hittills och det är såå underbart. Inget kli, svid eller flag!! Och botten blir inte fettig eller kladdig heller vilket känns egentligen som det allra viktigaste med i princip all hårvård alltid. Och eftersom jag bara duttar pyttelite på berörda delarna så är den extremt dryg och kommer räcka sjukt länge.

Bäst av allt vore ju också om en fick reda på VARFÖR en fick dessa hårbottensattacker plötsligt men vi kan ju inte få allt här i världen tydligen??

7 kommentarer | “Dermo-Calm down”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Jenny skriver:

    TACK det här låter som EXAKT likadana problem som jag har uppe på lill-hjässan! ska införskaffa detta ASAP, hoppas att det funkar lika bra för mig. THANK U xxx

  2. Elin skriver:

    Låter som psoriasis i hårbotten kanske?

  3. M-L skriver:

    Jag har också blekt hår och detta verkar ju göra hårbotten lite extra känslig? Men det sjuka är att jag har märkt att alla produkter som är sulfatfria ställer till det ännu mer?! Typ bumble&bumble. Känns så trist. Ett trist tips är Apotekets serie ”Intensiv” för torr hårbotten! Dom är verkligen osexiga men gör susen. Så kan man köra typ varannan med något lyxigare och vardsgsshamponera med apotekets! Lycka till <3

  4. c skriver:

    Nu kanske du redan provat detta. Men Alltså balsammetoden kommer ta dö på det torra i håret. Tänk dig att hårbottnen skall vara basisk, men när du tvättar det med schampo öppnar sig hårsäckarna och håret blir liksom irriterat, och sen tar du en klick balsam och gör det basiskt igen. För balsam gör håret basiskt, precis som en vill. Jag gör lite på mitt eget sätt. Jag tvättar håret en gång i veckan med sillikonfritt schampo och resterande med silikonfrittbalsam (inte alla såklart men typ två gånger + silikon är oftast det du ska undvika i hårprodukter). Så prova dig fram lite om vad som passar ditt hår bäst. Om du vill testa metoden så läs på innan för det är inte alla schampon och balsam som funkar.

  5. amanda skriver:

    GUD har haft exakt samma problem, tack extremt mycket för tips!! Även skönt att veta att man ej är ensam m problemet…

  6. ebba skriver:

    Jag hade liknande för några år sedan. Det kliade helt galet mycket, liksom plågsamt mycket och flagnade på några ställen och blev sår, gick till läkaren och fick en medicin mot psoriasis. Använde den kanske två månader och har aldrig haft något problem sedan dess. Vet inte om det var psoriasis jag hade för isf borde jag kanske fått tillbaka det men funkade gjorde det iallafall. Så ifall det är fler där ute som också har problem så är mitt tips att gå till läkaren:)

  7. Annika skriver:

    det låter som du skulle kunna ha mjälleksem..har själv fått den ”diagnosen”:( Kommer och går lite i vågor. Fick en flytande kortisonlösning av husläkare man duttar på fläckarna och det hjälper mot klådan direkt och mot själva fläcken på några dagar.
    drygaste av allt är att man även kan få det på vissa ställen i ansiktet…vilket jag självklart fick denna säsong när det blev vinter (troligtvis för väderomslaget och den torra luften..) men med lite ihärdigt smörjande med kortisonkräm (receptfri) och dundra på med fukt i ansiktet fick jag även bukt med det. Heja!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG