Befria julen från djurplågeriet!

5:06 23 Dec 2015

Julen är en enda orgie i djurplågeri. Många skulle till och med säga att det är TRADITION. Under midvinterblotet (den fornnordiska julen) offrade vi massa grejer, däribland djur. Jag tycker det är dags att befria julen från djurplågeriet. Hur, undrar du? Kanske genom att sluta äta julskinka från Willys? Eller bara bjuda släkten på vegetarisk mat? Då är du ute och cyklar!

Djurplågeriet är så tätt sammanknutet med julen att det till och med letat in sig i Kalle ankas jul som går på julafton. Ekorrar LSD-trippar i julgranen, rävar skjuter med pilbåge och farsan Baloo får på nöten av djurförtryckaren Mowgli.

Men värst av allt är Tjuren Ferdinand. Denna hemska, vidriga och glorifierande kortfilm om tjurfäktning. Tjurfäktning är som ni alla vet hemskt. Här i Sverige har vi sedan länge övergett den här typen av gladiatorspel för djur. Tacka vet jag vårt sekulära och humanistiska förnuft!

Hur kan då vi svenskar som är så förnuftiga, sekulära och humanistiska fortfarande glorifiera tjurfäktning på självaste julafton!? Vi måste ta ett större ansvar i denna avgörande fråga för djurrätten. Vi måste sluta sända Tjuren Ferdinand på julafton!

Men vad ska vi ersätta Tjuren Ferdinand med då? Jo, vi borde göra som alla borgerliga debattörer säger att SVT ska göra (om SVT överhuvudtaget ska få finnas kvar enligt dem). Gå tillbaka till grunduppdraget! Istället för att bjuda alla julfirande familjer på mysig disney-TV borde vi ge dem något som utmanar. Public service handlar inte om att ge människor vad de vill ha utan vad de borde ha!

Därför har jag tre förslag på vad vi ska ersätta Tjuren Ferdinand med:

1. Ett utdrag ur filmen Cowspiracy. Cowspiracy är en film om köttindustrin och den påverkan kött har på klimatet, världen och väldigt små oskyldiga spädbarn som lider på grund av djurindustrin.

2. Ett panelsamtal med representanter från Green Peace, Djurens Rätt och Djurens parti. Samtliga representanter ska vara ekologiskt utvalda av Rättviseförmedlingen. Samtalet avslutas med att 20 olika svenska artister framför We Are The Bulls.

3. Djurens rätt får i uppdrag att sätta ihop en MASSIVE-COMPILATION av djur som dödas antigen för att vi ska äta dem eller för att det är kul.

God jul önskar Livets ord!

/ Filip

En kommentar | “Befria julen från djurplågeriet!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 토토사이트.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla