Lucka 7. 2Pac – Life goes on

12:02 8 Dec 2015

Life goes on
2Pac
Från All eyez on me
1996

Give me a paper and a pen
So I can write about my life of sin
A couple bottles of Gin
In case I don’t get in
 

Den 7 september 1996 blev 2Pac skjuten av fem skott från en förbipasserande bil. En vit Cadillac rullade upp till rapparen, där han stod och snackade med två kvinnor, och sköt av. Sex dagar senare avled han. But life goes on…

Det är ju hårt att vara en gangster. För vissa så hårt att man får betala med sitt liv. 2Pac, uppvuxen i New York med en politiskt radikal morsa, flyttade till LA som tonåring. I West-East-coastfejden var han västkustens frontfigur. Fallet klarades aldrig upp, vilket inte heller mordet på rivalen The Notorious B.I.G gjorde.

2Pac är en gangster som rappar poesi om det hårda livet. Ändå finns det alltid något mjukt och sårbart i hans texter. Jag vet att han har suttit inne för sexuellt ofredande. Ändå skulle jag vilja hänga med honom, för han verkar så sympatisk. ”There you go, acting like a hoe” kommer alltid att trösta bättre än Morrissey. Och sen rappar han ju faktiskt också om att man ska respektera kvinnor.

Life goes on är en låt om att gangsterlivets baksidor och en aning om hur det kanske kommer att sluta. Men det är även en låt om livet i allmänhet, och hur glad man ändå borde vara att man lever det.

 

 

Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG