SÅ får du en lägenhet i Stockholm!

4:02 19 Dec 2015

Vill du få en najs lägenhet i Stockholm snabbt, men är otålig? Är 40 år i bostadskö inget för dig? Då ska jag hjälpa dig. Jag ska berätta hur DU, ja DU, snabbt, enkelt och effektivt kan få en lägenhet i Stockholm. Följer du de här råden kommer lägenheterna att köa till dig snarare än tvärt om. Det är superenkelt, men görs inte på en kafferast!

Det första rådet är enkelt: var INTE dig själv. Ingen tycker egentligen om dig. Alla tycker bara om sig själva och personen som hyr lägenheten skulle helst hyra ut den till sig själv. Därför söker hyresvärdar kopior av sig själva. För att du ska MAXIMERA dina chanser att få en lägenhet behöver du presentera en så urvattnad och intetsägande version av dig själv som möjligt. Gilla ALLT som dom gillar. Får din framtida hyresvärd panik av odiskade ölglas så får du också det. Älskar personen när det är lite stökigt och många bollar i luften? Well, so do you!

Det andra rådet: sluta festa. Ingen vill ha en partyprisse som hyresgäst. Skulle du vilja ha det? Va? Va? Bli därför en tråkig människa som mest sitter hemma och inte gör nånting. Det kanske låter tråkigt men det är bättre att göra ingenting i sin andrahandslägenhet än att göra någonting och inte ha någonstans att bo!

Det tredje rådet: om du inte redan är det, bli vänster! Alla litar på personer med åsikter åt vänster. De är hederliga människor som gillar att dela med sig. Borgare är snofsiga, bortskämda medelklassungar som inte vet hur man städar efter sig. When nothing goes right, go left!

Det fjärde rådet: var kvinna. Varför se världen ut som den gör? Jo! På grund av män. Därför är det inte konstigt att det finns så många lägenheter som endast hyrs ut till tjejer. Definierar du dig som man men har funderat på en könskorrigering? Då är din tid kommen!

Vilken metod passar dig bäst?

1. Den inställsamma medelklasstereotypen
Du håller med om ALLT som hyresvärden säger. Dessutom har du en mamma med cancer i småstaden du kommer ifrån. Går hem särskilt i de norra och västra delarna av Stockholm.
Du får en bostad på 1-5 månader

2. Hipster-veganen med hjärtat åt vänster
Du har varit ute och rest i Sydamerika i flera år men nu har du återvänt för att läsa genusvetenskap. Du spyr på djurindustrin men älskar Oatley. Att göra världen mer rättvis är ditt kall.
Du får en bostad (i södra Stockholm) på 0-2 månader

3. Ensamstående kvinnlig veckopendlare
Alla vill ha en veckopendlare. Dom går och lägger sig tidigt och drar på helgerna. Du kanske inte veckopendlar men man kan alltid låtsas. Vart tar du vägen på helgerna? Skaffa Tinder!
Du får en bostad (kanske till och med i centrala Stockholm) på 1-3 månader

/ Filip

En kommentar | “SÅ får du en lägenhet i Stockholm!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla