Lucka 4. The The – This is the Day

5:00 4 Dec 2015

The The
This is the Day
Från Soul Mining
1983

But the side of you they’ll never see is when you’re left alone with the memories that hold your life together like glue

The The, popkollektiv med låtskrivaren Matt Johnson som den enda konstanta medlemmen, är antagligen ett av new waveerans mest underskattade band. Faktum är att Johnson skrev några av åttiotalets bästa låtar. This is the Day är en av dem.

För mig är musik det enda estetiska uttrycket som lyckas förmedla obeskrivbara sinnesstämningar. Synten som långsamt fejdar in i introt till den här låten gör just detta. Den fångar den där förvirrande, krypande känslan av att man står utanför sitt eget liv, oförmögen att egentligen förstå vad det är som pågår.

Durackorden som ligger som en matta bakom Johnsons röst är som det där suget i magen man känner när man påminns om nånting som hände för tre, nej, fem, nej förfan det är sex år sedan nu, och det känns så nära men ändå var det ett helt annat liv. Sedan slås man av det faktiskt är ett obestridbart faktum att livet förändras och att det egentligen är ganska bra. This is the day, your life will surely change.

Kanske verkar det lite schablonmässigt. Men Matt Johnson lyckas beskriva livets banaliteter på ett så självklart och avslappnat sätt att det aldrig blir klyschigt.

This is the Day är en bittersöt låt om nostalgi, fri från alla former av svulstig romantik.

Karin

2 kommentarer | “Lucka 4. The The – This is the Day”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hanna skriver:

    Hittade er blogg häromdagen, och jag älskar den!
    Min teori om att filosofistuderanden är roligare än de flesta stämmer helt enkelt.
    Någon dag du inte känner för att skriva ett inlägg, snälla gör det ändå (såvida du inte gör något mycket mycket viktigare). Tack!!

    1. Livets ord skriver:

      Åh tack Hanna, vad kul att du tycker det och kul att du hittade vår blogg. Självklart är filosofistuderande roligare än alla andra.
      /Karin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg