Vi borde börja straffskatta Tinder

7:00 3 Jun 2016

Nöjesguiden har på det stora hela varit missnöjd med folkhälsominister Gabriel Wikström.

Inte minst Greta Thurfjell har bedrivit en intensiv kampanj mot Wikströms förslag att förbjuda mentolcigg. På den här bloggen har Karin tidigare förutspått vad Gabbe ska förbjuda härnäst.

Men nu kommer faktiskt ett riktigt folkhälsopolitiskt politiskt förslag istället. Det är dags att börja straffbeskatta Tinder.

Som ni säkert är medvetna om har den psykiska ohälsan bland unga ökat ovanligt mycket de senaste fyra åren. Jag har starka skäl att tro att det har att göra med att Tinder lanserades, just det, 2012 – för fyra år sedan.

Jag å andra sidan har bara haft Tinder i några dagar. Men jag sover sämre. Mina ögon blir röda på kvällen och jag har ont i tummen.

Ni vet hur det är att ha en crush. Man har kanske träffat någon man diggar, addat hen på Facebook och till och med börja skicka mess.

Det är en konstant plåga. Jag skickar ett sms, men får inget svar. Jag kollar telefonen fem gånger extra innan jag somnar, eller det går ju inte, jag kan inte sova, och på toppen av det här har jag börjat ställa frågor till mig själv:

  • Kommer hon tycka om mina vänner?
  • Kommer hon gilla att hänga med min familj?
  • Hur kommer våra barn se ut?

Tänk dig att ha det här med flera personer samtidigt. Tänk dessutom att du gör det under flera års tid.

Det är inte konstigt att folk blir sjuka?

Samtidigt är det otroligt svårt att sluta. Spänningen och pirret när man börjar prata. Tankarna som väcks när någon faktiskt är kul. Det är uppenbart att det här är något slags rus, och att allt talar för att vi borde reglera det.

Jag har därför tagit fram 3 förslag på hur vi ska få ha kvar den goa pirriga känslan men under mer ordnade former, i sann socialdemokratisk anda.

  1. Subventionera tinderdejter. Och ha en avgift på varje meddelande efter de 15 första. På så sätt sparar vi in tid att våndas -> mindre psykbryt -> bättre psykisk hälsa.
  2. Inför någon slags tidsgräns för att inte svara. Typ, väntar man längre än två timmar drar vi si och så många procent från din lön/ditt CSN.
  3. Inför en straffskatt på varje swipe. Eftersom vi är oroade över att det föds för få barn i Sverige är skatten på att swipea vänster högre.

I eftermiddag kallar jag samtlig press till Lion Bar i Hornstull för en presskonferens där jag kommer att presentera detaljerna i förslagen.

Välkomna!

/ Filip

tinder

2 kommentarer | “Vi borde börja straffskatta Tinder”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Andrea skriver:

    Genialt. Perfekt! Tinder är allt ett jävla beroendeframkallande ottyg…

    Ytterligare en idé är att ge den stackare som trots dessa regleringar skulle råka drabbas av psykbryt emellanåt subventionerat pris på privatterapi. KBT kunde nog vara relevant i sammanhanget.

  2. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 토토사이트.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg