Och så blev även Gagnef töntar

9:58 12 Dec 2017

Det är hippt att ta ställning. Det vet alla vi som några dagar i augusti trängts i Slottskogen mellan vegoburgare och tygväskor de senaste åren. Way Out West har gjort en stor sak över att att ställning mot mjölk, kött och allt som är dåligt här i världen.

Samtidigt är det pinsamt uppenbart vilket kapitalistiskt jippo festivalen blivit. Flera av Sveriges största varumärken pungar ut miljoner för att få trängas i montrar och kränga sina prylar åt oss festivalbesökare. De kanske klär in det i fluffiga modeord som hållbarhet, mångfald och tolerans men i slutändan är det ju just att sälja produkter som företag är där för. Det är ju hela grunden i att driva företag – att sälja produkter.

Hyckleriet har blivit lite väl uppenbart, därför har det varit skönt att veta att uppe i den lilla orten Gagnef i Dalarna har det funnits en mer alternativ festival, Skankaloss, som haft fokus på techno, fest och vara väck i skogen. Precis som vi vill ha det.

Festivalen har ökat i popularitet de senaste åren, trots (eller kanske just tack vare) organisatörernas uttalade vilja att inte växa. Nu verkar däremot festivalen gått från ord till handling när det kommer till den saken.

Istället för att ha fokus på allt som vi gillar (bra musik och att bli väck i skogen) ska de istället ha ”mer fokus på konst och alternativa upplevelser som går åt det interaktiva hållet med sport, hälsa och rekreation.”, enligt ett pressmeddelande på deras facebook-sida. De meddelar vidare att ”Om ni enkom åker till Gagnef för att festa på natten och vara väck i skogen så vill vi uppmana er att stanna hemma eller hitta någon annan festival, Gagnef är färdigrejvat.”

ALLTSÅ URSÄKTA MEN VAD SA NI

Det är som att alla festivaler som når någon slags framgång MÅSTE få hybris. Sen verkar det vara något särskilt med Dalarna. Minns någon festivalen Peace & Love?

Kan inte alla festivaler bara ta ett djupt andetag och fråga er själva: varför finns ni egentligen? För att förändra världen? Nej. Vi skiter helt ärligt i om ni serverar vegoburgare, om det inte finns något mjölk till kaffet eller om Lasse 41 år håller yogalektioner i solnedgången vid stora dammen.

Festivaler finns för att vi som gillar musik ska få några dagar per år där vi kan titta på band som vi gillar, dricka för mycket och hångla med för många. Thats it. Vill ni förändra världen? Köp några träd eller engagera i er politisk organisation istället.

/ Filip

13 kommentarer | “Och så blev även Gagnef töntar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Nadja skriver:

  Meeeeeen. Nog att ni kör hårt på ironin, men för att ändå inte lura någon att ni faktiskt skulle rata Gagnef:

  Fokus har aldrig legat på techno? Det har mest fått susa lite mellan västafrikanska PK-bokningar och diverse Lorentz-gig.
  Det har varit fokus på rekreation, natur och god mat så länge festivalen existerat. Det var väl först för typ 3-4 somrar sedan som stockholmsrejvarna upptäckte att man kunde gå på open air-fest tre dygn i sträck utan festivabiljett som Skankaloss verkligen förändrades. Innan dess var det en festival för (nästan) vem som helst.

  1. Jennie skriver:

   Tack Nadja! Du har helt rätt! De återgår till ursprunget och hoppas därmed att skrämma bort vissa delar av publiken.

   Jag tycker det låter toppen!

   1. THERESA WILLIAMS skriver:

    Hej, jag är Theresa Williams Jag har för dig, jag gjorde allt för dig, jag gjorde allt Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag stavade till slutet av mitt liv och jag spionerade det tillbaka till slutet av mitt liv. han såg det, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var ungefär 4 pm. Jag blev så förvånad, jag sa att jag var så förvånad att jag var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom. Jag var så glad och gick för att vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet att du har ett förhållande med, skulle jag kunna hjälpa dig med den här personen. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

    1) kärleksspell
    2) Lost Love Spells
    3) Skilsmässa Spells
    4) Äktenskapsstavar
    5) bindande stavning
    6) Breakup Spells
    7) Förvisa en tidigare älskare
    8.) Du vill bli befordrad till ditt kontor / lotteri stavning
    9) vill tillfredsställa din älskare
    Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
    genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

  2. Astrid skriver:

   Sweden Rock och Power Meet är nog egentligen lämpligaste festival för provinsiella muppar som du.

  3. johanna skriver:

   Hej alla det fungerade verkligen och jag är stolt över att kunna vittna. Jag såg ett inlägg om hur en kvinna blev återförenad med sin man och jag bestämde mig för att prova den här doktorn som hjälpte henne eftersom min relation misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt, eftersom jag var desperat, men till min stora överraskning hjälpte denna läkare mig och min relation är nu perfekt precis som han sa att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han hade sagt det förut älskar han mig inte längre. Tja, jag kan inte säga mycket men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är e-posten [drogunduspellcaster @ gmail] din partner kommer definitivt tillbaka till dig.

 2. Annie skriver:

  Exakt så! Har besökt Skankaloss i 10 års tid men hoppade faktiskt över kalaset förra sommaren pga denna Stockholmsrejvar-invasion. Jag, likt många andra, blev väldigt glada över Nya Gagnef-inlägget. Dags att reclaima Dalaskogen.

 3. Amie skriver:

  Västafrikanska pk bokningar? 🙃

 4. chrille skriver:

  Vi var ett gäng som skickade runt 30 kids som ville vara väck i skogen till borlänge lasarett, både i ambulans och helikopter. Det var rätt oglammit och inget någon vill göra om. Tycker det är ett nice statement.

 5. Anna skriver:

  Tyvärr har festivalen blivit mer och mer sluten ju mer väck i skogen människor som anslutit. I början fick man gå runt i hela parken med sin lille dricka å festa, interagera med konsten även vid stranden, träffa folk i en träkoja, basta me bärs eller dingla på bryggan och lyssna på den gamle spelmannen Wille Thors. Det var så jävla fritt och mumsigt och anledningen till att man åkte dit! Men sen det blev tablettfest började politikerna noja och tvinga festivalen till ölområden och begränsningar. Så jag skulle säga att det var så jävla mycket bättre fest förr, innan väck i skogen klintelet fick kommunpolitikerna att i panik börja sätta upp taggtråd mellan barer och upplevelser. Så nej, vi har aldrig åkt till Gagnef för att vara väck i skogen, det är du som missuppfattat vad det är för festival. Men tips är ju att om ni nu är så många som söker det där, styr upp en egen festival, och deala själva med tillstånd och sjuktransporter, så kanske vi andra töntar snart kan få festa fritt utan begränsningar igen.

 6. Pierre skriver:

  Förstår att du tycker det är tråkigt Filip om du åkte för just de sakerna, men det var det också väldigt många som inte gjorde. Vet inte hur många gånger jag suttit i samtal med vänner som önskade att Gagnef kunde återgå lite mer till häng på festivalområdet och att se/lyssna på de bokade akterna istället för att vara väcka i campingen och vänta in natten.

 7. Oscar skriver:

  Perfekt. Allt det du är vill ha Filip, är det Gagnef har blivit men aldrig var. Du hittar en annan festival o Gagnef återgår mer till vad det var

 8. johanna skriver:

  Hej alla det fungerade verkligen och jag är stolt över att kunna vittna. Jag såg ett inlägg om hur en kvinna blev återförenad med sin man och jag bestämde mig för att prova den här doktorn som hjälpte henne eftersom min relation misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt, eftersom jag var desperat, men till min stora överraskning hjälpte denna läkare mig och min relation är nu perfekt precis som han sa att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han hade sagt det förut älskar han mig inte längre. Tja, jag kan inte säga mycket men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är e-posten [drogunduspellcaster @ gmail] din partner kommer definitivt tillbaka till dig.

 9. KRISTINA skriver:

  Jag är så exalterad att min man är tillbaka efter att han har lämnat mig för en annan kvinna. Min man och jag har varit gift i ca 7 år nu. Vi är lyckligtvis gift med två barn, en pojke och en tjej. 3 månader sedan började jag märka något konstigt beteende från honom och några veckor senare fick jag reda på att min man ser någon. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen, Ibland går han ut och kommer inte ens tillbaka hem i ungefär 2-3 dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att rätta till detta problem men allt till ingen nytta. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar på internet en dag kom jag över en webbplats som föreslog att Dr OGUNDU kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så jag kände att jag borde ge det ett försök. Jag kontaktade honom och berättade för mina problem och han berättade för mig vad jag skulle göra och det gjorde jag och han gjorde en stavning för mig. 24 timmar senare kom min man till mig och ber om ursäkt för de fel som han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min familj lever tillsammans lyckligt igen. Allt tack till Dr OGUNDU. Om du har något problem kontakta honom och jag garanterar dig att han hjälper dig. Han kommer inte att göra dig besviken. Maila honom på: {drogunduspellcaster@gmail.com}
  1. Ta med din pojkvän tillbaka
  2. Ta med din man tillbaka
  3. Ta med din fru tillbaka
  4. Ta med din flickvän tillbaka
  5. Vinn lotteri
  6. Främjande på kontor
  7. hjälpa dig att bli gravid, om du letar efter livmoderns frukt
  8. Fullständig bot av någon form av sjukdom
  9. äktenskapsengagemang och så många fler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla