Öppna förhållanden är som kommunism

4:14 18 Mar 2018

Det är omodernt med monogami. Att välja att leva exklusivt med en partner är förvisso den överlägset vanligaste formen av partnerskap men tvåsamhet attackeras från alla håll och kanter. Det är tråkigt, en kvarleva från när vi fortfarande gick i kyrkan och har inte ens plats i vårt modääärna nya samhälle. Eller som StockholmDirekts nöjesredaktör skrev: ”Projekt kärnfamiljen: The killer of fun”.

Den här kritiken har lett till att fler och fler prövar så kallade öppna förhållanden. Det öppna förhållandet har ibland olika regler, man måste berätta när man har legat eller när man ska ligga, man ligger inte med varandras kompisar och så vidare. Sök på ”Regler för öppet förhållande” och du får 411 klickbaits med förslag på regler.

Problemet med öppna förhållanden är att de vilar på en falsk föreställning om jämlikheten mellan partners i ett förhållande. Förhållanden är till stor del ett maktspel. Redan från första dejten börjar det: man väljer att inte svara på sms, likear inte för mycket på Instagram, försöker att inte vara för på etc. Någon spelar alltid det här spelet bättre och har på så sätt överhanden i förhållandet. Sen är det inte konstant på något sätt. Vem som har mest makt i ett förhållande varierar över tid och särskilt kriser kan vända upp och ner på det. Men i princip är det alltid någon som har mer makt än den andra.

Det här är ingenting man bara kan skita i. Det är inte bara ett resultat av samhällsnormer, det är hur vi människor fungerar. Visst, du kan välja att skita i det och skicka sms:en direkt och likea alla bilder på Instagram men gissa vart det tar dig.

Vad gör ett öppet förhållande med maktbalansen i ditt förhållande? För det första förutsätter ett öppet förhållande att det råden en perfekt maktbalans mellan dig och din partner, vilket i princip är omöjligt. För det andra, om ni nu har en perfekt maktbalans och din partner ligger med någon annan, då blir ju allt skevt? Då måste ju du också ligga med någon annan för att återupprätta balansen? Trots att du kanske inte vill det?

Jag fick häromdagen höra om en bekant som prövade ett öppet förhållande och nu var DESPERAT efter att ligga eftersom hennes kille precis berättat att han legat med sin första sen deras förhållande öppnats upp. Hur jävla soft låter det?

Ett öppet förhållande är som kommunism. Kanske en fin tanke men förödande i verkligheten. Om du nu är i ett förhållande som känns tråkigt, förutsägbart och du inte är kär längre, då har jag en annat revolutionerande förslag – gör slut.

/ Filip

14 kommentarer | “Öppna förhållanden är som kommunism”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Jessica skriver:

  Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, e-post: [drogunduspellcaster@gmail.com] jag var förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakt med mig och jag gav alla de föremål som han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: [drogunduspellcaster@gmail.com] om du står inför någon form av problem
  1. Få din älskare eller man tillbaka
  2. Lotteri stava / Lycka stava
  3. Om du vill stoppa din skilsmässa
  4. Äktenskapsstavar
  5. Få jobbstavning
  6. Kampanjer
  7. Få pengarna tillbaka.
  8. graviditetsförlopp
  9. Kärlekstavning
  10. Om du vill tillfredsställa din partner
  11. Förbjudande stavning.

  1. JOHANNA skriver:

   Hej alla det fungerade verkligen och jag är stolt över att vittna om. Jag såg ett inlägg om hur en kvinna blev återförenad med sin man och jag bestämde mig för att prova den här läkaren som hjälpte henne eftersom min relation misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt, eftersom jag var desperat, men till min stora överraskning hjälpte denna läkare mig och min relation är nu perfekt precis som han sa att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han hade sagt det förut älskar han mig inte längre. Tja, jag kan inte säga mycket men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är det
   email drogunduspellcaster@gmail.com
   Din partner kommer definitivt tillbaka till dig.

 2. Diana skriver:

  Jag vill dela mitt vittnesbörd till er alla, jag gifte mig med min man för 2 år sedan börjar vi ha problem hemma, vi slutar sova på samma säng, kämpar om små saker han kommer alltid hem sent på kvällen, dricker för mycket av alkohol och sova med andra kvinnor utanför sidan. Jag har aldrig älskat någon man i mitt liv utom honom. Han är min barns fader och jag vill inte förlora honom eftersom vi har arbetat så hårt för att bli det vi är idag . för några månader sedan bestämde han sig för att leva mig och barnet, att ensamstående mamma kan vara svår ibland och så jag har ingen att vända sig till och jag var hjärtbruten. jag ringde min mamma och förklara allt för henne, min mamma berättade för mig om Dr OGUNDU hur han hjälpte henne att lösa problemet mellan henne och min pappa, jag var förvånad över det eftersom de har varit utan varandra i tre och ett halvt år och det var som ett mirakel hur de kom tillbaka till varandra. Jag var riktad till Dr OGUNDU på hans email: [drogunduspellcaster@gmail.com]
  och förklara allt för honom så han lovar mig att inte oroa sig för att han kommer att kasta en stavning och få saker att komma tillbaka till hur vi var så mycket kär igen och att det var en annan kvinnlig anda som styrde min man. mitt problem kommer att lösas inom två dagar. Så han kastade en stavning för mig och efter två dagar kom min kärlek tillbaka och frågade mig att förlåta honom. Jag är så glad nu. så det var därför jag bestämde mig för att dela med mig av mina erfarenheter med varje kropp som har ett sådant problemkontakt Dr befri den stora stavningskanalen på hans e-postadress: [drogunduspellcaster@gmail.com]

 3. kristina skriver:

  Jag är så exalterad att min man är tillbaka efter att han har lämnat mig för en annan kvinna. Min man och jag har varit gift i ca 7 år nu. Vi är lyckligtvis gift med två barn, en pojke och en tjej. 3 månader sedan började jag märka något konstigt beteende från honom och några veckor senare fick jag reda på att min man ser någon. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen, Ibland går han ut och kommer inte ens tillbaka hem i ungefär 2-3 dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att rätta till detta problem men allt till ingen nytta. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar på internet en dag kom jag över en webbplats som föreslog att Dr OGUNDU kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så jag kände att jag borde ge det ett försök. Jag kontaktade honom och berättade för mina problem och han berättade för mig vad jag skulle göra och det gjorde jag och han gjorde en stavning för mig. 24 timmar senare kom min man till mig och ber om ursäkt för de fel han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min familj lever tillsammans lyckligt igen. Allt tack till Dr OGUNDU. Om du har något problem kontakta honom och jag garanterar dig att han hjälper dig. Han kommer inte att göra dig besviken. Maila honom på: drogunduspellcaster@gmail.com
  1. Ta med din pojkvän tillbaka
  2. Ta med din man tillbaka
  3. Ta med din fru tillbaka
  4. Ta med din flickvän tillbaka
  5. Vinn lotteri
  6. Främjande på kontor
  7. hjälpa dig att bli gravid om du letar efter livmoderns frukt
  8. Fullständig bot av någon form av sjukdom
  9. äktenskapsengagemang och så många fler.

 4. Embla skriver:

  Jag tappade mina bilnycklar på gatan och då träffade jag dr OGUNDU och han hade dom!!!

 5. Albin skriver:

  Jag bröt armen och på sjukhuset frågade jag Dr. OGUNDU om jag skulle kunna spela piano när jag tagit av gipset. JA svarade Dr. OGUNDU. Vad bra sa jag, jag kunde inte spela innan. Nu är jag med i en jazztrio!

 6. Bobby skriver:

  Dr. OGUNDU är inte bara en extraordinär terapeut utan en trogen vän. Jag och dr. OGUNDU var på skogspromenad i april då kom en arg mammabjörn som tänkte slå ihjäl mig medan jag satt och fikade. Blixtsnabbt kom dr. OGUNDU och gjorde ett karatespark vilket lämnade björnen medvetslös på marken. Vi fikade klart och fortsatt på vår fina promenad.

 7. Ronja skriver:

  Jag och min man var jätteorolig för att vår femåriga pojke hade inte talat ett enda ord i sitt liv. Dr. OGUNDU besökte oss, han tittade ungen i ögonen och sa ett bara: SPEAK. Nu pratar vår älskade barn kinesiska, spanska och tyska.

 8. mercy lynch skriver:

  mitt namn är nåd från Seattle WA. Jag har varit skilsmässa i 2 månader efter att ha varit gift i 3 år. min man lämnade mig och gick tillbaka till sin ex fru som faktiskt lämnade honom för sin ex make. hon lämnade sin man och kom sedan för att förstöra mitt äktenskap, jag och våra fyra barn är ledsna och deprimerade och tittar på dörren och fönstret varje dag och väntar och tror att min man skulle komma till sinnet … men det gjorde han aldrig. Vad? min syster som bor i Kalifornien berättade för mig om en psykisk som heter +1(505)900-0853 eller emil agadagaspiritualhome@gmail.com denna stavcaster gjorde en trollformel för mig som fungerade inom 24 timmar. min man kom tillbaka nästa dag och vägrar att gå tillsammans tills jag förlåt honom. Jag ringde poliserna på honom och han började gråta att han vill ha mig tillbaka att han är ledsen för att ha försummat sin familj för en kvinna som lämnade honom för en annan man. det har gått fyra dagar nu och han vill fortfarande ha mig tillbaka eller så skulle han inte äta alls. han sa att han skulle svälta och dö om jag inte tar tillbaka honom. det här spelljudandet är fantastiskt, jag är så glad att min man vill komma tillbaka med alla medel. Jag älskar det här stavhjulet för att hjälpa min familj.

 9. Goddagskamrater, jag heter Karin Wandås-Lilja från Stockholm, jag är läkare av yrke, 47 år. Läs mitt sanna livsvittnesbörd, jag har en positiv avsikt att denna information kommer att hjälpa någon som läser den här artikeln just nu att återställa bruten äktenskap och återställa förlorade kärleksförhållanden inom två dagar. Efter att ha varit i förhållande med Grønseth i flera år, han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka att älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, jag frågade honom med allt jag har, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min kollega på jobbet och hon föreslog att jag snarare skulle kontakta en kärlek spellcaster som kan hjälpa mig att stava det tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller fungerade, jag hade inget val men för att pröva det, mailade jag spellcaster-kanalen och han sa till mig att det inte fanns något problem att allt skulle gå bra innan tre dagar, att mitt ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade Love spell-delen i luften och överraskande andra dagen var klockan 3.00. Min ex-kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad över att jag svarade på telefonsamtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket . Jag var så glad och det var så vi började leva tillsammans lyckligt. så här kan du nå honom om du behöver hjälp .doctorigbinovia93 @ gmail.com eller whatsapp på +2348144480786 eller så kan du också kontakta honom på viber på +2348144480786 ta saker för givet och det kommer att ta från dig ….. .

 10. nelson skriver:

  Hej tittare, jag är Nelson, min mamma presenterade mig för Great Baba Ogbogo High Temple, när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid, dessa tog så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. sa hon, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända. Och nu är vi också nöjda med vackra barn, redan från den dag den stora BaBa Ogbogo arbetade för mig och löst mina problem, jag gjorde ett starkt löfte att så länge jag lever, kommer jag alltid att vittna om godheten i hans stora verk, och till de där ute som står inför förhållanden och äktenskapssvårigheter bör snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 …

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.

 11. Ngọc Bìch skriver:

  Min älskare gick upp med mig, jag vet att det var mitt fel som gjorde att han bröt upp med mig, han fångade mig och pratade med honom, det var en pojke som jag kallade min vän dra mig och hade sex med mig sedan min älskare fångade oss, sedan han slog upp med mig, jag älskar honom så mycket, jag var glad i dagar veckor och månader att han inte gick med på att acceptera mig tillbaka, jag läste på nätet hur jag skulle få tillbaka min älskare och sedan kom jag och berättade om hur en kvinna kom tillbaka hennes man som skiljer sig från henne, sa hon att Dr Lomi hjälpte henne att göra några böner och hennes man är tillbaka till henne, sedan kontaktar jag Dr Lomi och förklarar vad som hände sedan han hjälpte mig att göra några böner och min älskare kom tillbaka och bad mig att han var ledsen att han fortfarande älskar mig och idag är vi tillbaka tillsammans och jag lovar att aldrig chatta med honom och idag är vi båda lyckliga, om du också behöver Dr Lomi hjälp kontakta honom på Line of WhatsApp nummer; +2349034287285 kan du också skicka e-post till honom; lomiultimatetemple@gmail.com för hjälp.

 12. ANITA skriver:

  Hur önskar jag att de flesta människor i världen ska hjälpa sig själva genom att besöka DR. EZIZA STAVTEMPEL. När jag hade några problem med min älskare vilket förstör vårt förhållande eftersom saker och ting var riktigt hårdare än vi förväntade oss, så att min älskare inte kunde stanna. Jag lärde att jag kommer att kunna gå vidare först men senare upptäckte jag att jag älskar honom så mycket och jag var tvungen att leta efter andra medel för att få tillbaka honom, vilket inte fungerade tills jag kunde komma i kontakt med Dr.EZIZA genom dessa detaljer som jag fick från hans webbplats via WhataApp: +2348059474136 eller via e-post: ezizaspellhome@gmail.com som i gengäld tog min älskare tillbaka till mig inom 48 timmar med sina kraftfulla och effektiva trollformler och nu är min älskare allvarligt mer än någonsin tidigare …. Jag uppmanar dig att kontakta honom idag utan tvekan och få tillbaka dina relationer och äktenskap.

 13. Felicia Ruiz skriver:

  Tack Dr Kpukpu för dina äkta trollformler. Det här är verkligen överraskande och chockerande, och jag har aldrig upplevt något liknande i mitt liv. Innan jag kom i kontakt med Dr Kpukpu har jag försökt alla möjliga medel för att få tillbaka min man, men jag insåg faktiskt att ingenting fungerade för mig och att min man hade utvecklat mycket hat mot mig. Jag trodde att det inte fanns något hopp att återförenas med min familj. Men när jag läste bra recensioner om Dr Kpukpus arbete bestämde jag mig för att prova och jag gjorde allt som han instruerade mig och jag litade på honom och följde hans instruktioner precis som han har garanterat mig på 32 timmar, och det var precis när min man ringde mig och bad om ursäkt … Vi är mer nöjda nu än någonsin. Allt ser perfekt ut, riktigt och så naturligt. Tack så mycket för dina autentiska och obestridliga trollformler. Tack Dr Kpukpu för din hjälp. Om du behöver hjälp i ditt äktenskap eller trasiga förhållande, kontakta Dr Kpukpu direkt för snabb hjälp
  E-post: drkpukpu@gmail.com

  WhatsApp / Viber honom: +2348124313399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla