Öppna förhållanden är som kommunism

4:14 18 Mar 2018

Det är omodernt med monogami. Att välja att leva exklusivt med en partner är förvisso den överlägset vanligaste formen av partnerskap men tvåsamhet attackeras från alla håll och kanter. Det är tråkigt, en kvarleva från när vi fortfarande gick i kyrkan och har inte ens plats i vårt modääärna nya samhälle. Eller som StockholmDirekts nöjesredaktör skrev: ”Projekt kärnfamiljen: The killer of fun”.

Den här kritiken har lett till att fler och fler prövar så kallade öppna förhållanden. Det öppna förhållandet har ibland olika regler, man måste berätta när man har legat eller när man ska ligga, man ligger inte med varandras kompisar och så vidare. Sök på ”Regler för öppet förhållande” och du får 411 klickbaits med förslag på regler.

Problemet med öppna förhållanden är att de vilar på en falsk föreställning om jämlikheten mellan partners i ett förhållande. Förhållanden är till stor del ett maktspel. Redan från första dejten börjar det: man väljer att inte svara på sms, likear inte för mycket på Instagram, försöker att inte vara för på etc. Någon spelar alltid det här spelet bättre och har på så sätt överhanden i förhållandet. Sen är det inte konstant på något sätt. Vem som har mest makt i ett förhållande varierar över tid och särskilt kriser kan vända upp och ner på det. Men i princip är det alltid någon som har mer makt än den andra.

Det här är ingenting man bara kan skita i. Det är inte bara ett resultat av samhällsnormer, det är hur vi människor fungerar. Visst, du kan välja att skita i det och skicka sms:en direkt och likea alla bilder på Instagram men gissa vart det tar dig.

Vad gör ett öppet förhållande med maktbalansen i ditt förhållande? För det första förutsätter ett öppet förhållande att det råden en perfekt maktbalans mellan dig och din partner, vilket i princip är omöjligt. För det andra, om ni nu har en perfekt maktbalans och din partner ligger med någon annan, då blir ju allt skevt? Då måste ju du också ligga med någon annan för att återupprätta balansen? Trots att du kanske inte vill det?

Jag fick häromdagen höra om en bekant som prövade ett öppet förhållande och nu var DESPERAT efter att ligga eftersom hennes kille precis berättat att han legat med sin första sen deras förhållande öppnats upp. Hur jävla soft låter det?

Ett öppet förhållande är som kommunism. Kanske en fin tanke men förödande i verkligheten. Om du nu är i ett förhållande som känns tråkigt, förutsägbart och du inte är kär längre, då har jag en annat revolutionerande förslag – gör slut.

/ Filip

8 kommentarer | “Öppna förhållanden är som kommunism”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Jessica skriver:

  Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, e-post: [drogunduspellcaster@gmail.com] jag var förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakt med mig och jag gav alla de föremål som han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: [drogunduspellcaster@gmail.com] om du står inför någon form av problem
  1. Få din älskare eller man tillbaka
  2. Lotteri stava / Lycka stava
  3. Om du vill stoppa din skilsmässa
  4. Äktenskapsstavar
  5. Få jobbstavning
  6. Kampanjer
  7. Få pengarna tillbaka.
  8. graviditetsförlopp
  9. Kärlekstavning
  10. Om du vill tillfredsställa din partner
  11. Förbjudande stavning.

  1. JOHANNA skriver:

   Hej alla det fungerade verkligen och jag är stolt över att vittna om. Jag såg ett inlägg om hur en kvinna blev återförenad med sin man och jag bestämde mig för att prova den här läkaren som hjälpte henne eftersom min relation misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt, eftersom jag var desperat, men till min stora överraskning hjälpte denna läkare mig och min relation är nu perfekt precis som han sa att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han hade sagt det förut älskar han mig inte längre. Tja, jag kan inte säga mycket men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är det
   email drogunduspellcaster@gmail.com
   Din partner kommer definitivt tillbaka till dig.

 2. Diana skriver:

  Jag vill dela mitt vittnesbörd till er alla, jag gifte mig med min man för 2 år sedan börjar vi ha problem hemma, vi slutar sova på samma säng, kämpar om små saker han kommer alltid hem sent på kvällen, dricker för mycket av alkohol och sova med andra kvinnor utanför sidan. Jag har aldrig älskat någon man i mitt liv utom honom. Han är min barns fader och jag vill inte förlora honom eftersom vi har arbetat så hårt för att bli det vi är idag . för några månader sedan bestämde han sig för att leva mig och barnet, att ensamstående mamma kan vara svår ibland och så jag har ingen att vända sig till och jag var hjärtbruten. jag ringde min mamma och förklara allt för henne, min mamma berättade för mig om Dr OGUNDU hur han hjälpte henne att lösa problemet mellan henne och min pappa, jag var förvånad över det eftersom de har varit utan varandra i tre och ett halvt år och det var som ett mirakel hur de kom tillbaka till varandra. Jag var riktad till Dr OGUNDU på hans email: [drogunduspellcaster@gmail.com]
  och förklara allt för honom så han lovar mig att inte oroa sig för att han kommer att kasta en stavning och få saker att komma tillbaka till hur vi var så mycket kär igen och att det var en annan kvinnlig anda som styrde min man. mitt problem kommer att lösas inom två dagar. Så han kastade en stavning för mig och efter två dagar kom min kärlek tillbaka och frågade mig att förlåta honom. Jag är så glad nu. så det var därför jag bestämde mig för att dela med mig av mina erfarenheter med varje kropp som har ett sådant problemkontakt Dr befri den stora stavningskanalen på hans e-postadress: [drogunduspellcaster@gmail.com]

 3. kristina skriver:

  Jag är så exalterad att min man är tillbaka efter att han har lämnat mig för en annan kvinna. Min man och jag har varit gift i ca 7 år nu. Vi är lyckligtvis gift med två barn, en pojke och en tjej. 3 månader sedan började jag märka något konstigt beteende från honom och några veckor senare fick jag reda på att min man ser någon. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen, Ibland går han ut och kommer inte ens tillbaka hem i ungefär 2-3 dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att rätta till detta problem men allt till ingen nytta. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar på internet en dag kom jag över en webbplats som föreslog att Dr OGUNDU kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så jag kände att jag borde ge det ett försök. Jag kontaktade honom och berättade för mina problem och han berättade för mig vad jag skulle göra och det gjorde jag och han gjorde en stavning för mig. 24 timmar senare kom min man till mig och ber om ursäkt för de fel han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min familj lever tillsammans lyckligt igen. Allt tack till Dr OGUNDU. Om du har något problem kontakta honom och jag garanterar dig att han hjälper dig. Han kommer inte att göra dig besviken. Maila honom på: drogunduspellcaster@gmail.com
  1. Ta med din pojkvän tillbaka
  2. Ta med din man tillbaka
  3. Ta med din fru tillbaka
  4. Ta med din flickvän tillbaka
  5. Vinn lotteri
  6. Främjande på kontor
  7. hjälpa dig att bli gravid om du letar efter livmoderns frukt
  8. Fullständig bot av någon form av sjukdom
  9. äktenskapsengagemang och så många fler.

 4. Embla skriver:

  Jag tappade mina bilnycklar på gatan och då träffade jag dr OGUNDU och han hade dom!!!

 5. Albin skriver:

  Jag bröt armen och på sjukhuset frågade jag Dr. OGUNDU om jag skulle kunna spela piano när jag tagit av gipset. JA svarade Dr. OGUNDU. Vad bra sa jag, jag kunde inte spela innan. Nu är jag med i en jazztrio!

 6. Bobby skriver:

  Dr. OGUNDU är inte bara en extraordinär terapeut utan en trogen vän. Jag och dr. OGUNDU var på skogspromenad i april då kom en arg mammabjörn som tänkte slå ihjäl mig medan jag satt och fikade. Blixtsnabbt kom dr. OGUNDU och gjorde ett karatespark vilket lämnade björnen medvetslös på marken. Vi fikade klart och fortsatt på vår fina promenad.

 7. Ronja skriver:

  Jag och min man var jätteorolig för att vår femåriga pojke hade inte talat ett enda ord i sitt liv. Dr. OGUNDU besökte oss, han tittade ungen i ögonen och sa ett bara: SPEAK. Nu pratar vår älskade barn kinesiska, spanska och tyska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp