Angående vårt kommande nummer

3:02 16 Mar 2017

Den 18 mars har världens största tv-format Talang premiär på TV4. Till Nöjesguiden #2 2017 som kommer i nästa vecka har vi av denna anledning gjort en intervju med två av Sveriges mest kontroversiella personer, Alexander Bard och Karin ”Kakan” Hermansson. 

Det ska sägas, många pressmeddelanden åker raka vägen ner i papperskorgen. Men vi var nog inte de enda som höjde på ögonbrynen när nyheten gick ut från TV4 att denna duo, tillsammans med LaGaylia Frazier och David Batra, skulle leda storsatsningen Talang 2017. En av årets största nöjessatsningar i svensk tv, schemalagd på bästa sändningstid, som just nu marknadsförs hårt i såväl tv-reklam som på stortavlor utomhus.

talang-2017Hela juryn i Talang 2017. 

Både Kakan och Bard har gjort sig kända inte minst för sina publika uttalanden och har till exempel på varsitt håll kallats bland annat manshatare (Kakan) respektive rasist (Bard). Vår ambition med och vinkel på intervjun var på förhand att undersöka hur två på papperet så oliktänkande personer skulle klara av att sitta i samma soffa lördag efter lördag, utan att slå ihjäl varandra inför kamerorna. Det var också precis detta som intervjun kom att handla om.

Nöjesguidens publicistiska uppdrag är att guida våra läsare genom landets nöjesliv. Då följer att publiceringen av intervju med denna duo inför programledarskapet av en av Sveriges största programsatsningar i år känns motiverad.

Vi förstod på förhand att vi skulle få reaktioner. Bards uttalanden rimmar dåligt med den värdegrund som Nöjesguiden står för. Att vi gör en intervju med honom och Kakan betyder emellertid inte på något sätt att vi ställer oss bakom denna typ av uttalanden. Nöjesguiden tror precis som tidigare på alla människors lika värde och tar givetvis avstånd från rasism. I vårt uppdrag ligger även att granska nöjeslivet, och vi välkomnar debatten om valet av jurymedlemmar till årets upplaga av Talang.

Läs även George Chamouns kommentar på intervjun, och Bards medverkan i Talang 2017, här.

5 kommentarer | “Angående vårt kommande nummer”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. L skriver:

  Både Bard och Kakan skämtade om en icke närvarande svart kvinna ang hennes ”dåliga svenska” och insinuerade även att hon var promiskuös (?!). Kakan kallar i intervjun Bard för sitt syskon. Hela texten är skriven på ett sätt som på inget vis problematiserar Bard. Det framstår absolut inte som att ni intervjuar dem för att se hur de kan hålla sams. Dessutom, här i er icke-ursäkt så nämner ni Kakans sk ”manshat” i samma mening och på samma sätt (= likställer) som Bards rasism. Ni vet mycket väl att det är stor skillnad på att SD:are kallar feminism för manshat och att icke-vita kritiserar uttalad rasism från vit man. Herregud vilken usel text denna icke-ursäkt var. Bättre kan ni väl? Ni har absolut inte gjort det ni påstår i denna text + att ni i denna text beter er rasistiskt som tidskrift. Ja, att likställa ”manshat” med rasism är rasistikt iom att det ena är ett förtryck av en utsatt grupp och det andra ej. Skäms! Tack och hej

 2. Lulu skriver:

  Håller med föregående talare.Vilken bullshit till ursäkt. Bojkotta NG för deras normalisering och upprätthållande av rasism och sexism, genom att använda en s.k. feminist på omslaget bredvid en ÖKÄNDA fullblodsrasist. Så jävla vidrigt NG.

 3. hej skriver:

  Tycker inte de behöver någon hjälp med problematisering, räcker väl att läsa vad de säger? Styrkekram till L och Lulu!

 4. Jocke skriver:

  Fortsätt som ni gör och fokusera på nöjesbevakning och skit i eventuella twitterstormar om att ni skulle ”normalisera rasism” endast genom att intervjua Bard. Nöjesguiden blev så jävla tråkig och löjeväckande under flera år när allt handlade om Beyoncé-feminism och underverk som denna artikel om den inneboende rasismen i svenskt mode (http://ng.se/artiklar/vilken-typ-av-svenskhet-ar-ratt).

 5. Anders skriver:

  hej

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Senaste kommentarer