1:36 20 Mar 2014

Det är morgon i Katrineholm. Gatorna är i princip öde. Det är bara ett fåtal bilar och gångtrafikanter som ska ta sig fram. Plötsligt stannar en långtradare för att lasta av byggmaterial. Då uppstår ett mindre kaos på den enkelriktade Fredsgatan.

KK-TV där när det händer

4:42 18 Mar 2014

Tack för alla grattis, och för er som missat det fyller jag år i cirka sex timmar till. Meddelas endast på detta sätt. 

10:11 17 Mar 2014


Fick den bästa födelsedagspresenten i hela mitt liv i fredags när vi äntligen återbesökte Lilla Ego igen. Bara brödet i sig var liksom värt ett återbesök. Rivet smör och en Mofaza därtill och vi var igång.


Inledde denna gång med ett överdåd av rom, som man fick spritsa ut själv på knaperstekta små potatisplättar. Resterande rom spritsades rakt in i min gom, tjoff sa det bara. 


Pauline gick lös på en lax med kålrot och shiso (japp, laxen ligger där under någonstans) som var fint upplagt och gott, men inte lika okristligt hedonistiskt som…


…den här ljuvliga kålkreationen som jag och Lisa stoppade i oss. H.e.r.r.e.g.u.d. Parmesanproppade lammfiléer på det och jag vet inte vad jag ska säga. Touché?


Tog även en tjuvtitt på Chambré Separeet som går att boka för upp till cirka 14 personer. Med tanke på att restaurangen är fullspikad fram till juni kanske det kan vara ett alternativ? 

Tydligen skulle Kent (bandet) gå loss där inom kort. Läge att försöka kuppa in sig där? 


Ett sinnessjukt ambitiöst sådant med en mekanisk låda i grunden. I lådan låg tre flaskor Loka Crush, som man bara fick tillgång till om man spelade rätt melodi på frukter. Det tog mig cirka två timmar innan jag fattade att de skickat med ett tabulatur. Då tog det cirka 10 min till men SEN surrade det till och lådan öppnades.

A for effort Loka, och jag.

9:00 14 Mar 2014

Som ett nästa steg i vår ambition att testa Ärlig Lunch bestämde jag mig för att äta min favoriträtt – buffé – tillsammans med dietisten Kristine Symreng. Frågan var om jag faktiskt kunde käka buffé utan att det blir fett onyttigt. 

Vi gick till Pong på Drottninggatan som kör buffé för 100 kronor under lunchen. Rätterna var tydligt märkta med namn och huvudingredienser, även om information om tillsatser och allergener saknades både i restaurangen och på hemsidan. Provade dock att ställa lite frågor till personalen om detta och de visade sig ha koll på det mesta. 

Med Kristines hjälp (nedan) laddade jag på med en rågad tallrik, och trots att jag smällde i mig allt inpå sista vårrulle gick det alldeles utmärkt att jobba senare på eftermiddagen. 

Summan av kardemumman? Det går rätt bra att äta en vettig lunch även som buffé, bara man tänker till lite. 

Kristines buffétips

  • Ta bara en gång. Kalorieaspekten är viktig även om du inte bryr dig direkt om vikten. Det tar cirka 15-20 minuter för mättnadskänslan att sätta in.
  • Låt hälften på tallriken vara grönt, eller iaf minst en tredjedel.
  • Minska på riset. 
  • Protein, fibrer och vatten mättar länge.
  • Bra studentalternativ. Det GÅR faktiskt att käka en rejäl buffé till lunch och stå sig resten av dagen med bara något lättare på kvällen. 

 

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla