Så radikaliserades Bo Landin

8:23 8 Feb 2018

En av veckans mest delade artiklar är Magasinet Paragrafs ”Så radikaliserades Hanif Bali och Joakim Lamotte”, en text om hur relativt normala svenska politiker och mediepersoner på sistone har ”radikaliserats till oigenkännlighet”. Tyvärr missar artikeln den senaste i raden av radikaliserade kändisar – naturfilmaren Bo Landin.

Bo Landin är mest känd från naturprogrammen Miljömagasinet (SVT) och Naturen (TV4). Den värmländske naturfotografen gick i medialt ide efter att TV4 lade ned programmet mot hans vilja. I stort sett alla svenska tv-kanaler visade inköpta naturfilmer, Bo Landin argumenterade för att han var den enda som visade egenproducerat material. TV4 svarade med att det var det som var problemet.

Några år senare, 2004, försökte han återuppliva karriären genom att producera och regissera en norsk-svensk-samisk filmatisering av Macbeth. Konstverket spelades in på ishotellet i Jukkasjärvi och finns att köpa på DVD i en nätbutik nära dig för dryga tjugolappen.

Efter comebackförsöket bosatte han sig i Utah i USA. Sedan dess har det varit tyst.

Fram tills nu.

I förrgår basunerade Bo Landin ut att han ger sig in i politiken. I tidsenlig anda lanserar han nu det populistiska enfrågepartiet Karlstadspartiet. Den enda frågan? Stoppa den planerade etableringen av en ny Muminpark i Karlstad.

Det finska företaget Muminvärlden har under en längre tid velat etablera en ny park i Karlstad, vilket kommunen nu har godkänt. Företaget själva uppskattar att parken skulle locka 300 000 – 400 000 besökare per år, och att de kommer att bekosta den nya parken helt själva. Reaktionerna från värmlänningarna har inte varit nådiga, och frågan har nu blossat upp till en av de viktigaste i den lokala valrörelsen.

Från andra sidan Atlanten såg den muminfientlige naturfilmaren sin möjlighet till comeback. Gensvaret för Värmlands egen Donald Trump(?) har varit enormt. Videoblogginlägget där partiet lanserades har på bara ett par dagar fått nästan 40 000 visningar. Bland kommentarerna är lättnaden stor att Karlstad äntligen har välsignats med en politiker som vågar säga sanningen.

I videon konstaterar Bo Landin att den nya Muminparken är det slutgiltiga beviset på att staden breder ut sig ”som en amöba”, och beskriver muminplanerna som rent ”folkförakt”. Han tillkännager även att partisymbolen kommer att bli en kotte.

I denna tidsenliga kampanj pumpar Landin ut Facebook-videor på löpande band. I dessa framgår det tydligt att han har gjort sin populistiska hemläxa i det nya hemlandet. Trumps motto ”drain the swamp” har såklart byts ut mot…

Bo Landin vill dock själv inte lera ner sina stövlar. Han har beslutat sig för att stanna i USA och följa ödeskampen på behörigt avstånd.

16 kommentarer | “Så radikaliserades Bo Landin”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Klara skriver:

  https://www.vf.se/debatt/forstudien-under-all-kritik/

  Läs gärna på om förslaget och debatten innan du dömer ut motståndet mot förslaget.

  1. THERESA WILLIAMS skriver:

   Hej, jag är Theresa Williams Jag har för dig, jag gjorde allt för dig, jag gjorde allt Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag stavade till slutet av mitt liv och jag spionerade det tillbaka till slutet av mitt liv. han såg det, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var inte detsamma, det var ungefär 4 pm. Jag blev så förvånad, jag sa att jag var så förvånad att jag var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom. Jag var så glad och gick för att vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet att du har ett förhållande med, skulle jag kunna hjälpa dig med den här personen. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad till ditt kontor / lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

 2. Samvetet skriver:

  Fan vad du ljuger Per.

  1. Anon640 skriver:

   Inte lite heller. Måste vara på gränsen till förtal?

 3. Simon skriver:

  Jadu Per, gå och lägg dig. Mogen artikel..

 4. Mattias skriver:

  Du tycker inte att du tar i lite när du uttalar dig i termer som ”radikaliserats” och Värmlands Donald Trump? Det uttalas, ibland med rätta, kritik mot dem som menar att Sverige befinner sig i kris och kritiken brukar vara just att man använder ord och begrepp som inte står i proportion mot det faktiska läget. Du är värre. Och sämre.

 5. Jonas skriver:

  Visst, även samhällskritiker behöver granskas och Bo Landin är inget undantag. Men då måste du ”get your facts straight” och inte tänja någon annans analys och begrepp till lögnens gräns. Här handlar det inte om ”radikalisering” så som det beskrivs i Magasinet Paragraf utan snarare ”fake news” från din sida!

 6. Jenny Christenson skriver:

  Vad är det här för konstig artikel?
  Det blir värre och värre! Radikalisering och Donald Trump jämförelser??? Omg!

 7. Nicke Back skriver:

  Jag tycker utvecklingen här i Karlstad är läskig. Bo Landin leder ett förvirrat och bakåtsträvande tåg. Vad är nästa steg? En mur mot Närke? Kommer Anti-Mumin gruppen förbjuda turister från Finland? Nej nu får det vara nog, sätt stopp för denna radikalisering av öppna och fria Värmland!

  1. Tommy Holmén skriver:

   Jag håller med dig Nicke, utvecklingen i Karlstad är läskig. Därför har vi nu tagits steget att bilda ett nytt parti Karlstadpartiet med tillägget Livskvalitet. Aldrig under dom 40 år som jag bott i Karlstad har stämningen varit så upprörd som nu. Kommunföreträdarna kör sitt eget race utan att ta några som helst hänsyn till opinionen. Skutbergsfrågan är en sådan fråga. Vi kämpar för ett fritt, avgiftsfritt Skutberget, till för ALLA

 8. JJetset skriver:

  Genialt!

 9. Jon D skriver:

  Snälla söta rara Per vad är det du gått igenom för att sprida såpass verklighetsfrånvänd propaganda? Som liten minns jag dig som en vanlig liten grabb. Nu för tiden läser jag artiklar från dig som är så långt ifrån sanningen att jag storknar. Vad är det för radikalisering du har gått igenom för att sprida detta vilsna hat? På det att du åkte till USA under valet och kampanjade för Crooked Hillary säger ganska mycket även det. Om du vill prata ut om dina problem finns jag här för dig, din gamla vän från förr.

  Mvh Jon

 10. Jessica skriver:

  Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, e-post: [drogunduspellcaster@gmail.com] jag var förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav denna stora man kontakt med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att leva i kärlek med min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: [drogunduspellcaster@gmail.com] om du står inför någon form av problem
  1. Få din älskare eller man tillbaka
  2. Lotteri stava / Lycka stava
  3. Om du vill stoppa din skilsmässa
  4. Äktenskapsstavar
  5. Få jobbstavning
  6. Kampanjer
  7. Få pengarna tillbaka.
  8. graviditetsförlopp
  9. Kärlekstavning
  10. Om du vill tillfredsställa din partner
  11. Förbjudande stavning

 11. Miller Adams skriver:

  Hej, jag är ute för att sprida denna goda nyheter till hela världen om hur jag fick min ex-älskare tillbaka. Jag blev galen när min älskare lämnade mig för en annan man förra månaden. Men när jag träffade en vän som presenterade mig för Dr OGUNDU den stora, berättade jag mitt problem för Dr Ogundu om hur min ex-älskare lämnade mig och också hur jag behövde hennes rygg. Han sa bara till mig att jag har kommit till rätt ställe där jag kommer att få mitt hjärta begär. Han berättade för mig vad jag behöver göra, efter att det var gjort, 2 dagar senare ringde min älskare mig på telefon och sa att hon var ledsen för att han lämnade och bad om förlåtelse. Jag är så glad och överväldigad att jag måste berätta detta för hela världen. Du kan kontakta Dr OGUNDU via den här e-postadressen och lösa alla dina problem. Inget problem är för stort för honom att lösa. Kontakta honom direkt på: [drogunduspellcaster@gmail.com] Och få dina problem att lösa som min

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp