Toronto-rapparen Jimmy Johnson tar an natten i ny video

11:00 22 Apr 2014

”When the sun goes down thats when my day gets started”

Det är dundret från en bass och ljudet av ljust pitchade sångröster, nästan likt sirener, som sätter stämningen för Jimmy Johnsons nya singel. Toronto-rapparen har rört sig i periferin ett tag nu, men efter att ha kopplats ihop med Drakes skivbolag OVO skriker nu allmänhetens efter mer. Jimmy ger svar på tal, enda han begär från oss är vårat blod och hängivelse till natten med nya låten Sun Goes Down.

Melodin är en hyllning till Torontos dystopiska skuggland, det nihilistiska vampyrlevendet blandningen av piller och Hennessy erbjuder. En hymn för de svartklädda och kamofluerade i natten. Denna vision blir fulländad med en svartvit musikvideo där vi för först gången får stifta bekantskap med Jimmys rätta ansikte. Bland sina vänner poserar han framför skrytvärdiga bilar i en mörklagd lokal där strobe lights tycks vara den yppersta ljuskällan. Buffy vill inte sparka in dörren på den här festen.

(nej inte den festen, kolla videon)

Det alternativa RnB och hiphop soundet har fått sitt fäste i Toronto efter att Drake blev ett världsnamn. Jimmy Johnsons raspiga sångröst fångad i autotune gör att han påminner mer om PARTYNEXTDOOR än säg den renodlade sångaren The Weeknd, dock är Jimmy främst en rappare. En opolerade men råare Drake, med kanske lite mer kredibilitet bland de kvarter där stadens rapikon inte växte upp.

Inte att förglömma, bakom spakarna befinner sig Texas-producenten Eric Dingus. Hela låten finns att ladda ner här. Räcker inte det? Då har ni tur, nedan finns ett helt mixtape signerat de två. Ha den redo när solen går ner för vem vet, kanske finns vampyrer även i Sverige?

          

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG