Welcome to Twin Peaks eller ja en blogg om populärkultur

3:03 4 Apr 2014

”Men Svante du måste förklara för mig, vad är populärkultur?”

Den frågan ställde min kära moder till mig igår under våran middag tillsammans. Under min mammas besök i Stockholm så diskuterade vi min framtid en hel del, inte minst mitt nya uppdrag som bloggare hos Nöjesguiden. Mammas största passion genom livet har varit orienteringen och denna ”populärkultur” som jag har talat om är något så avlägset i hennes värld. Mitt svar till henne just då var inte något vidare utstuderat, en enkel sammanfattning som ”jamen du vet, film och sånt”. Det är ju så klart ett korrekt svar och just film, musik, tv-serier ”och sånt” är vad denna blogg kommer handla om. Men under våra diskussioner som rörde sig i arbetslösheten och den ekonomiska osäkerhetens djupa farvatten så förstod jag att populärkulturen är något mer än så. Det är flykten, eller resan som vi väljer att ta. De problem som jagar oss framstår som alltmer avlägsna när vi har en ny film eller skiva att konsumera. Det är vad denna blogg kommer representera, för mig och förhoppningsvis även för er. Min populärkulturella hjälte är Dale Cooper från tv-serien Twin Peaks, han har ett motto att varje dag belöna sig med något. Följ det rådet och belöna er med ett besök på den här bloggen, för jag kommer finnas här och även det senaste från den popkulturella sfären. 

För att ni ska lära känna mig ännu bättre så tänkte jag snabbt gå igenom vad jag ser och lyssnar på nu mm… Sen så kör vi helt enkelt och blir förlorade!

Ser på just nu: Review. Fantastisk komediserie där Andy Daly recenserar livsupplevelser. 

Lyssnar på just nu: Mac DeMarco – Salad Days. Indiepop och ett fantastiskt vårtecken.

Läser jut nu: Robert Balaño – 2666. Författarens sista bok om en gränsstad i den amerikanska södern.

Ser fram emot: Game of Thrones. Recaps is coming.

3 kommentarer | “Welcome to Twin Peaks eller ja en blogg om populärkultur”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Thyra skriver:

    Fan vad grym du är. Sjukt stolt baby!

  2. Madde Allmungs skriver:

    Kram och lycka till från mor din!:-)

  3. Im skriver:

    Åh ja! Twin peaks. Och Dale Cooper <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp