Vill du ha mer Twin Peaks? I sommar kommer du få det!

6:00 16 Maj 2014

Att förklara just hur serien Twin Peaks har influerat mig görs inte utan svårigheter. Dock är det en historia jag kan spara till en annan gång. Men något inom mig hände alltid när det nedsläckta rummet fylldes av ljuset från tv-skärmen; spelar ingen roll om det var hemma hos min mormor och morfar en sen sommarkväll eller i min vän Jakobs gamla lägenhet bland Sollentunas skogar, för med tonerna av Julee Cruise – Falling svävade jag bort. Numera bär jag ofta med mig sagan i form av mitt Audrey Horne-halsband och min kärlek för serien sneglar nästan mot tendenser av besatthet.

Tro mig därför att hjärtat lämnade bröstkorgen för en sekund när jag upptäckte att den kompletta samling av serien (ja ännu en!) hade fått ett releasedatum. Denna gång kommer den, utöver Blu-Ray-versionen av Fire Walk With Me, även innehålla 90 minuter av aldrig tidigare visade scener. När David Lynch spelade in sin prequel/sequel film fick han ihop hela 5 timmar material. 2 timmar av detta blev till en film och fans hur nu i åratal begärt att få se resten. Med denna Blu-Ray box kommer vi få serien, filmen och en stor portion av det material Lynch har ansett är dugligt nog att dela med omvärlden. 

Så hur mår egentligen Annie? Kommer Dale kunna lämna The Black Lodge? En brinnande David Bowie!? Smakprovet här nedan verkar insinuera att den krossade spegeln inte var slutet. Ärligt talat skulle jag kunna ta alla dessa scener och sen bara klipp av en hysterisk Gordon skrikandes mot kameran, bara James och hans jävla motorcykel befinner sig långt därifrån. Fortsätt läsa efter klippet för att få reda på exakt vad ni kan finna på denna populärkulturella gärning. 29 juli når den i alla fall oss och det lär bli den dimmagaste av sommardagar. De gamla utgåvorna får vi dumpa i närmaste sjö för en fiskare att finna.

Time is a flat circle som de säger eller vänta nej det är fel serieIt is happening again låter allt bättre.

Nu behöver jag endast en Blu-Ray-spelare, vilket kan bli lite komplicerat. Och ja! Boxens innehåll, taget från Amazon:

  • Every episode from the complete television series
  • Both the U.S. and international versions of the series’ Pilot
  • The North American Blu-ray debut of David Lynch’s follow-up feature Twin Peaks: Fire Walk With Me
  • Nearly 90 minutes of deleted and extended scenes from the film
  • Newly transferred Log Lady introductions for each episode
  • Picture upgrades to many shots in the TV series
  • A new featurette with series creator Lynch and the actors who portrayed the Palmer family which includes a mesmerizing return to the lives of their characters today
  • Hours of never-before-released material that dives into the fascinating story behind the celebrated pop culture classic.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp