Singelsläpp: Nadya är mer än Sveriges M.I.A. när hon tar sig an rasismen

1:35 19 Sep 2014

Efter ett av vår tids mest underliga val och dagar där normalisering av rasism fortsätter så är Nadya här för att röra om med nya singeln Refugee. Även ifall attityd och ljudbild kan rimma lika så missta inte denna gamla punkare för en svensk pseudo-M.I.A. – detta är något mycket dödligare. Rap samt elektroniska avarter faller för att möta Duvchi i skärselden och återuppstår sedan som något helt unikt.

Utanförskapet färgar låten när Nadya tar ställning med en svart krona som svensk pops mest spännande namn. Om rasister bär järnrör har hon här ett helt eget arsenal redo med sin självutnämnda genre middle eastern heavy bass. Behöver ni mer övertygan än så?

En kommentar | “Singelsläpp: Nadya är mer än Sveriges M.I.A. när hon tar sig an rasismen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp