De fetaste händelserna från musikveckan: Bonos nya plan och paret Knowles/Carters album

10:00 19 Sep 2014

Veckans spökskrivare

Raps fäste inom sociala medier förlorade rätt nyligen vettet när det kom fram att Torontos Drake har haft spökskrivare på sina album – det är 2014, och vi tror fortfarande att alla artister skriver alla sina låtar själva. Hur som haver var en av de utpekade Shi Wisdom, en RnB-sångare från samma stad som den kanadensiska rapparen. I en intervju med Vice diskuterade hon ryktena kring att problematiken med Drake skulle ha lett till en stämning. Om så var fallet eller ej kan du läsa själv, men passa då även på att ta del av hennes fantastiska EP Stranger Things Have Happened. Att hon är en slipad textförfattare går knappast att hymla om efter att ha hört dessa sju spår av hypnotiserande RnB.

Veckans ryktade samarbete

Jay Z:s försök till kompletta albumsamarbeten har inget vidare bra facit. Jag själv skulle vilja kalla Watch The Throne för överskattad rabieshybris, och varför han ens valde att matcha acapellas med Linkin Park en gång i tiden är bortom mig. Men kanske är det tredje gången gillt som gäller, nu när rykten cirkulerar kring ett projekt tillsammans med hans fru och drottning Beyoncé. Hänt Extra-värdiga rykten följer dessa två var de än går, men kanske är Jay redo att bli överkörd på ett helt album av sin livspartner?

Veckans anställning

Rappare gillar att röka gräs, utan tvekan. Waka Flocka Flame erbjöd nyligen 50 000 dollar och ett jobb till det fan som kunde rulla den bästa blunten åt honom. Komikern tillika gräsentusiasten Seth Rogen hörde snabbt av sig på Twitter vilket verkar ha lett till en rekordsnabb anställning. Något säger mig att Pineapple Express 2 är ett steg närmare att hända nu.

Veckans plan för världsherravälde

U2:s plan att ta över världen genom att infektera varenda iPhone med ett nytt album verkade ha gått åt helvete, när Apple lanserade en hemsida för att eliminera de inte så oskyldiga Songs of Innocence. Men skam den som ger sig! Nu är det ondskefulla – gjord för en Bond-film – geniet Bono tillbaka med en ny strategi – han och Apple ska nämligen rädda hela musikindustrin. I en intervju med Time påstår sångaren att de arbetar på en plattform som skall göra det omöjligt för musikfans att motstå lockelsen i att köpa ett album. Läser vi mellan raderna framgår det att Bono tänker gå från dörr till dörr världen över med ett hagelgevär i högsta hugg. Investera därför hellre i ett nytt säkerhetssystem för hemmet än ett albu om du är smart.

Veckans musikvideo

För att vara en låt vid namnet Fuck You All The Time så visualiserar denna video sena samtal och drömmar kring en strippstång tämligen bra. Men om vi bortser från vad alla hormonstinna tonårsgrabbar finner inbjudande så briljerar Jeremih och Shlohmos nya musikvideo på flera plan. Framför Sea Punk-, eller av någon annan internetestetik, inspirerade miljöer poserar RnB-talangen dränkt i mer blåa neoner än Seal i Kiss From A Rose, för att sedan byta band till någon VHS-inspelning från det 90-tal de så gärna tycks vilja fånga. Glöm inte heller att denna sångare-producentduo fortfarande krossar Weeknd och alla andra i deras försök till att göra melankolisk RnB driven av klaustrofobiska synthar. Hör EP:n No More här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG