Till alla Game of Thrones-fans lycka — nu kan ni lära er Dothraki med denna app!

2:43 14 Okt 2014

Hösten är kommen och såvida du inte rör dig bland diverse internetforum är Game of Thrones-nyheter säkerligen eftertraktade. Sek, k’athjilari? Okej bra för nu finns det nämligen en möjlighet för dig att ta del av en kurs i det ädla språket Dothraki. 

Språket talat av Daenerys och hennes ökenriddare har fängslat en hel värld medan vi tog del av något ackompanjerande blodbad eller sexorgie. Vad finns det inte att gilla? Så tänkte förmodligen David Peterson som efter att ha tagit fram språket åt serien nu även tänker ge dig chansen inför kommande Halloween-fester. I ett samarbete med Apple har han tagit fram The Dothraki Companion appen för alla de tillfällen i vardagen då språket kan komma till nytta — säg till exempel att någon pojkspoling till prins kommer med erbjudandet om ett kungarike, dränk honom då antingen med flytande guld eller låt bara Dothrakis förtrollande tungomål göra jobbet.

Du finner appen på din mobil med över 300 order, inklusive en guide till uttal och enkel grammatik. Priset för detta landar på den överkomliga summan 28 kronor vilket är väl värt priset så länge du inte planerar till att bruka denna app i raggningssyfte — snälla skona alla från det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG