Bill Cosby vill bli en meme — förvandlas till en symbol för våldtäktskultur

7:00 11 Nov 2014

Embedded image permalink

Ni minns kanske att jag rätt nyligen skrev om hur Hannibal Buress attackerade Bill Cosby under en av sina föreställningar. Han hade nämligen — till skillnad från många andra — inte glömt faktumet att den åldrade komikern har anklagats för våldtäkt av ett dussintal kvinnor. Jag själv kan inte förstå hur denna del av Cosbys historia är knappt en mening i hans annars välfylld Wikipedia-sida, men tur nog har ingen annan än tröjentusiasten själv valt att påminna oss — med lite hjälp från internet.           

Det var under natten som någon — med oerhört dåligt omdöme — i komikerns PR-team bad Twitter att förvandla Bill Cosby till en meme. Något säger mig att de utbildade sig på samma skola som de briljanta genierna bakom R Kellys #AskRKelly-kampanj, för redan efter en timme var misslyckandet ett faktum. Vi vet nog alla vad orden ”go ahead meme me” kan betyda inom sociala medier, och snart blev det något svettigt i den stickade tröjan när #CosbyMeme begav sig på en strapats genom internets egna Dantes inferno med alla kretsar inkluderade.

Det sedvanliga gullandet var som bortblåst, och nog får Bill Cosby allt skylla sig själv när han inte verkar förstå hur Twitter fungerar år 2014 — vilket förmodligen är den största ironin någonsin när du precis har blivit en symbol för våldtäktskultur. Med det sagt, låt oss hoppas att detta inte bara förblir en felkalkylerad reklamkampanj snart bortglömd, och att äkta konsekvenser drabbar denna allt för utdragna karriär. Tyvärr vet jag inte ifall detta är den upprättelse hans offer hade önskat, men det är i alla fall ett hysterisk förfall att bevittna. Låt nu skämten bli på Cosbys bekostnad och ingen annan.

Så medan vi inväntar en liknande följetong från Roman Polanski kan vi alla minnas att internet inte är en plats för de äldre. Såvida du och ditt misogynistiska leende inte tänker bli föremålet för sociala mediers mest slipade trolls.

En kommentar | “Bill Cosby vill bli en meme — förvandlas till en symbol för våldtäktskultur”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hej Sonja skriver:

    Detta.. och det där programmet där han helt öppet gjorde narr av barn i ”humorns” namn. 

    Gjorde fan ont i ögonen av att se det programmet, och öronen började blöda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg