Det är svårt att inte gilla Kendrick Lamars nya musikvideo

6:30 4 Nov 2014

Jag var minst sagt tveksam när Kendrick Lamars senaste singel i blev ett med världen. Detta försök till upplyftande och högmodig prosa var en snöboll i helvetet för många fans av den mörka tonen vi fann på rapparens debutalbum Good Kid m.A.A.d. City. Alla som såg en Nas förfärades nu av chansen att ”vår tids Bob Dylan” — som är ett äkta citat från Pharrell, tro det eller ej — verkligen tog åt sig efter Grammy-förlusten mot Macklemore. För vi vet alla vad ljudet av en galen Isley Brothers-sampling och utomjordiska rösteffekter betyder — hen är en del av illuminati nu.

Okej, en del där ute känner kanske att det börjar bli lite väl mycket Zeitgeist över det här inlägget, turligen nog har jag en överraskning — i har nämligen fått en musikvideo. Även ifall jag inte finner låten medryckande kan jag ändå medge att resultatet är väsentligt bättre i detta fall. Det blir till en visuell tidresa genom Kendricks gamla kvarter kantad av bråk, dans och en färstark ljussättning som fångar funk-eran. Såg vi förresten Ron Isley gör en cameo? Passande.

Någonstans är mitt hat för låten glömd, kanske är det just en dansant sommarkväll som kan göra mig till ett fan av otyget?   

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG