The Wes Anderson Collection får ett åttonde kapitel med denna videostudie av Grand Budapest Hotel

12:00 19 Feb 2015

Ännu en dag och ännu nya lärdomar att in — så varför inte göra denna till en i Wes Andersons tecken fylld av kulör? Filmkritikern Matt Zoller Seitz är nämligen igång igen med en djupgående analys av filmskaparens verk och nu är den senaste filmen Grand Budapest Hotel redo att obdusceras med fingrar befriade från tremor.

Under 2014 släppte Seitz sin bok The Wes Anderson Collection där han med hjälp av en ovärderlig inblick i regissörens tankebanor gav världen en turné genom Andersons nästintill 20 år långa karriär. Detta verk av — i en filmnörds ögon — bibliska proportioner saknade dock regissörens senaste film vilket Seitz nu kompenserar för med ett åttonde kapitel i videoformat.

Med en 16 minuter långa föreläsning ges vi en klar bild av den bittra melankolin som genomsyrar alla Andersons — på utsidan — komiska verk och var detta tonläge härstammar ifrån. En fängslande genomgång av regissörens säregna drag är att förvänta. Se även till att spara länken, du kommer säkert kunna fälla tårar till videon efter att Grand Budapest har förlorat Oscars på Oscars till Boyhood denna söndag — jag personligen ser inte fram emot det debaklet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp