Musikvideo: Grimes återvänder från tystnaden till Singapore med REALiTi

10:03 9 Mar 2015

Senast vi hörde något från årtiondets kanske mest spännande men okonventionella popunder Grimes så var det med singeln Go. På den Blood Diamonds-producerade låten fann vi sångerskan äventyrande bland nya territorium rent ljudmässigt vilket fick ett blandat mottagande från fanatiska beundrare. Därmed uppstod en existensiell musikalisk kris för den annars så meditativa kanadensaren som tog beslutet att ge upp den nya inriktningen och skrotade alla planer på ett nytt album. Men det hindrar inte Grimes från att kompensera för den ihärdiga väntan med en musikvideo till REALiTi från albumet som inte längre existerar.

Vi talar här om en demo vars överlevnad efter en Ableton-förlust hedras med en musikvideo inspelad i Singapore. Här finner vi Grimes dansandes genom gator, filtrerad genom färgstarka filter och ackompanjerad av medryckande synthslingor. Demo eller ej — REALiTi är ännu en fantastisk låt tillika lättsmält feelgood förkroppsligad av välproducerade ljudbilder från tumblr-drottningen, ge mig nu alla gifs som är möjliga att skapa av denna video för detta kan bli veckans räddning.
 
 
Känner verkligen ett överflöde av känslor inför detta. Kommer jag någonsin sluta vara hopplöst förälskad i Grimes? Förmodligen inte — tur att tumblr, gifs och en naiv tro om framtida lycka existerar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG