X-Files återvänder med en miniserie — låt oss spekulera!

7:57 24 Mar 2015

Bild via Fox.     

Sanningen är där ute och för att finna den gör vi bäst i att inte lita på någon — förutom på faktumet att Fox är officiellt redo att åter besöka FBI:s källare.

Detta är sannerligen en renässans för kultserier vi lever i, och — precis som jag tidigare spekulerade — återvänder nu X-Files likt Twin Peaks som en miniserie på sex avsnitt. Seriens skapare och mytologiska fader Chris Carter verkar skriva samt regissera samtliga utomjordiska mysterium, som vi endast kan anta är en fortsättning på där tv-serien slutade. En personlig förhoppning är dock att Vince Gilligan, eller den betydligt ledigare Darin Morgan, finner tid för ett att assistera minst ett avsnitt.
 
En uppföljning har hur som helst varit mer efterlängtad än den där beryktade kyssen. Efter att ha sagt ett bitterljuvt farväl till Scully och Mulder på det sunkiga motellrummet har det länge talats om en tredje film — för ja, en andra hände 2008, som vi inte ens behöver diskutera — där en stundande alieninvasion som den rökande antagonisten förebådade skulle äga rum. Nu, med både Gillian Andersson och David Duchovny redo för inspelning denna sommar, är detta kanske den självklara premissen, men egentligen kan vi endast spekulera i var konspirationerna kommer leda denna gång. 
 
 
Kommer The Lone Gunmen återvända en sista gång med en egen Zeitgeist-dokumentär så urflippad att mänsklighetens acnehärjade konspiratörer inte kan hantera sanningen?
 
 
Eller tvingas Mulder göra comeback på fältet när en hackergrupp inte bara hotar att läcka hemlighetstämplade Area 51-dokument, utan även något som utgör en fara för våran egensinniga agent — hans monumentala porrsamling?
 
 
Kanske får vi bara följa den älskade duon i ett avsnitt innan de lämnar över till några nya — eller gamla och lättglömda — agenter, liknande har ju förargligt nog hänt förut. Men vad händer därnäst? Skinner blir catfishad av en demon på Tinder? Ärligt talat, om det är fallet lär ni räkna bort mig bland tittarna. Då är jag istället redo att odla ett äkta foliehattsenligt skägg och bege mig ut i Nevadas öken för att själv finna sanningen. Möjligheterna är ändå många, främst för denna miniserie.
 
Känner uppriktigt talat överväldigande känslor inför att träffa Scully igen men försöker hålla tillbaka dem:
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG