Musikvideo: Dolores Haze dansanta mardröm är en av årets bästa

2:45 9 Okt 2015

Stockholms självbetitlade gulligaste och äckligaste band Dolores Haze tar i sen senaste musikvideo oss med ner i underjorden, och låten Touch Me genomgår en förvandling från euforiska Kraftwerk-influenser till gotiska och postpunk-aktiga mardrömmar.

Det är som någon har tagit det danslystna hjärtat i singeln som släpptes förra månaden och snärjt in den i taggtråd. Från att ha omgetts av pulserande synthar fylls nu atmosfären sångerskan Groovy Nickz släpiga stämma sätter av skriande och tungt medryckande ackord, som gör mig redo att släppa allt och spendera mina resterande dagar med att tapetsera Robert Smiths nylle längs lägenhetsväggarna.

Även ifall låten på egen hand kickar igång alla ens melankoliska dansluster, så skadar knappast den gastkramande men fantastiska musikvideon. I en tillsynes enda lång tagning får vi följa hur bandmedlemmarna faller som en morgonstjärna genom ett Lynchian-snetrippat sceneri av frisläppta hämningar och syndfullt beteende – nämnde jag att detta kanske inte är något disco lämpat för jobbdatorn? Hur som helst är det bland det bästa och mest djärva jag har avnjutit från något svenskt band i år.

Albumet The Haze Is Forever släpps den 13 november. Videon regisserades av Natan Gullström – som tidigare har samarbetat med Yemi – och Rikard Jarl, för props lär ges.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp