Trailer: 2010-talets mest spännande regissör återvänder med sci-fi-äventyret Midnight Special

2:07 20 Nov 2015

Med sin fjärde film tar en av de mest lovande regissörerna just nu sikte mot nya utmaningar bland stjärnorna.

Sen debutfilmen Shotgun Stories har Jeff Nichols skildrat den amerikanska södern likt ingen annan, med en stillsam känsla för det vackra men dramatiska, där en vy över Arkansas torra slättar kan bli till något lika hjärteskärande som skrämmande. Efter att ha rönt framgångar med Take Shelter och Mud – vilket även var det officiella startskottet för McConaissance – är han snart tillbaka med sin kanske största utmaning hittills: sci-fi-dramat Midnight Special.

Även ifall trailern inte gör det uppenbart agerar här för fjärde gången Nichols lantliga barndomstrakter i södern sceneri för ett drama med den långlivade skådespelarpartnern Michael Shannon i huvudrollen. I detta Starman-esquea och John Carpenter-inspirerade äventyr spelar Shannon fadern till en son med något utomjordiska krafter, vilket leder till att den ondskefulla staten – ledda av en måhända mer sympatisk Adam Driver – ger sig ut på en jakt efter de två.

Nichols är utan tvekan en av mina moderna favoriter i registolen och han har ännu inte gjort en dålig film – efter att ha sett trailern tvivlar jag också på att Midnight Special skulle vara den första att floppa. Med en indiedoftande talang för finstämt nagelbitande och alla de fantastiska vyer en filmkamera kan fånga är Nichols det mest spännande namnet Hollywood har att erbjuda 2015. Dock är sci-fi ett stort steg från rivaliserande bönder och kontemporära Tom Sawyer-tolkningar, men jag vill tro att regissören ännu en gång kan bringa något nytt med hjälp av tidslösa influenser – hans lågmälda signaturer tycks i alla fall finnas där.

Om han nu lyckas, ja då väntar säkert ord om nya Spielberg runt hörnet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp