P: ARABY SMÅLAND SIKTAR MOT TOPPEN

8:36 27 Sep 2015

Straight outta Småland, Araby i Växjö för att va exakt: Husko & Khaled aka A.R.B.S. aka Arabysoldater… Det här är exakt den typ av rå, i-början-av-karriären rap som vi brukar gagga om att vi vill höra i podden. Lyssna på det här och kolla på videon:

Husko & Khaled – Du är kvar här i botten (producerad av Flex)

Precis som med B.M.A. i Falkenberg, Nasir i Linköping, Ahdam i Göteborg och Kiaan i Helsingborg så är detta ännu ett bevis på att den här typen av rap-produktioner som brukar kallas trap nu är stort i hela Sverige, inte bara på blåa linjen i Sthlm. Fäller en stilla tår av glädje för att det finns så många unga personer med så bra musiksmak som som gör rap. Beatet är effektivt i sin enkelhet: lite horns, lite trap-snares och en bobby schmurda-tuta. Det funkar bra, det funkar jävligt bra, och från ca 2:45 o framåt blir allt ännu enklare och ännu bättre. Husko behöver jobba mer på sin rap men han har vad som krävs, rösten, energin, inställningen, stilen, närvaron, han ska fortsätta rappa det här kommer bli svinbra. Khaled rappar på engelska och det tycker jag personligen han ska sluta med eftersom 1, jag tycker ingen i svensk rap ska rappa på engelska och 2, han har sån jävla fet småländska när han pratar svenska. Det vet jag för han säger ”Husko han e galen, får din gäri galen” i slutet på Husko & Khaleds första låt, den här:

Husko & Khaled – Tagga (producerad av Flex)

Sättet Khaled uttalar ”galen” på (”gaulen”), jag har inte hört så fet småländska sen jag sist träffade den enda av min mormors bröder som fortfarande lever. Han har bott långt in i den småländska skogen i hela sitt liv, och det känns fett att dialekten är så stark i både den småländska skogen och den småländska orten. Ok om ni lyssnade på den här också så märker ni att båda de här låtarna har riktigt effektiva hooks, jag har gått runt o småmuttrat ”tagga!!” och ”botten…botten!!” jätteofta på senaste tiden. Det är såklart bästa betyget rap-hooks kan få.

En sak till: Dom verkar ha ganska kul där i Araby, iaf när dom spelar in musikvideos, och så dansar dom i sina musikvideos och är det något jag och hela resten av alla tre i VBDFR älskar så är det bra rap med bra dans. Dom här killarna är inte heller sånna typiska killar som skäms för att dansa, typ nån gör lite dans o så ser han att han blir filmad så blir han stel o slutar dansa och tycker det är pinsamt o ska skämta bort det. Nej detta är självsäkert, det görs bra och dom har kul. Kolla dom här gif:sen jag gjort, vem i Sverige har bättre spontan dans i sina rapvideos just nu än Araby? 

BOOM

 

/Petter

4 kommentarer | “P: ARABY SMÅLAND SIKTAR MOT TOPPEN”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. SafeToto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 온라인카지노 .COM

  2. SafeToto skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 온라인카지노

  3. It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game
    ->-> 온라인카지노 .COM

  4. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 토토사이트.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg