S: Sammanfattning av Remy Mas första två veckor i frihet

11:10 15 Aug 2014

remys_home.jpg

Remy Ma är en av mina favoritrappare någonsin, och det smärtade mig verkligen när hon dömdes till fängelse för att ha skjutit en tjej i magen. Alltså, don’t get me wrong, klart som fan man ska ha fängelse för en sån grej, men jag blev ledsen för världens skull och tänkte på alla människor som har så mycket bra going for them och som ändå fuckar upp över nån onödig bullshit. Remy verkar dock ha tagit sitt straff väl och tänkt över sina tidigare beslut i livet. Under fängelsetiden har Remy gift sig med Papoose, och då och då gjort intervjuer. 2009 skrev hon till exempel ett brev till fansen där hon berättade om hur hon och Papoose firade hennes sons nioårsdag tillsammans. Inte många visste ens om att Remy hade en son.

Remy + sonen Jace, numera 14 år gammal.

Sedan Remy kom ut för typ två veckor sedan har jag försökt följa allt hon haft för sig, och Ma har varit fett produktiv. Det tog bara några dagar så hade vi ny musik från Rem, musik som fick mig att skrika/gråta/hyperventilera!

Sällan har väl någon gjort en hårdare comeback? Remy verkar ha kommit ut från fängelset med en ENORM hunger, och resultatet är inte av denna värld. Det här är något rap har saknat, och jag fattar att inte en enda kvinnlig rappare där ute vågar säga något om Rem nu. Till och med Nicki säger sig vill samarbeta med Remy, ett jävligt stort steg med tanke på deras lite komplicerade historia. Och helt ärligt, utan Remy hade Nicki aldrig existerat.

Remys enorma inflytande är något hon tar upp på remixen av French Montanas Megadeath.

Låten är lite seg kanske men Remys vers!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

See actually I practically raised you bitches/ Got a wallet in my pocket with your baby pictures

*DÖR AVLIDER LÄMNAR JORDELIVET*

Remy har självklart gjort lite intervjuer som ni kan kolla in tex här och här/här. För att sammanfatta lite av det viktigaste: hon och Foxy Brown som tidigare haft beef satt på Rikers tillsammans, Remy satt i nån form av isolering, men Foxy reached out till Remy genom att skicka den fängelsepräst hon utvecklat en god relation med till Remy. I intervjun med Sway pratade Remy även om moderskapet, om hur det var att hamna i fängelse med en sjuårig son och komma ut till en fjortonåring. En stor förändring under tiden Remy suttit innen är sociala medier, och Remy håller fortfarande på att lära sig hur hon ska hantera till exempel instagram. Hon har kollat på OITNB sen hon kom ut, och tycker att vissa saker stämmer med fängelselivet men att det på många sätt är väldigt mycket värre än vad serien visar. Under tiden i fängelset har Remy också arbetat fram en plan för hur hon ska återvända till scenen, och hon har redan fixat ett team som ska hjälpa henne. Remy vill INTE vara med i Love & Hip-Hop (*GRÅTER FLODER*), men det känns ju som ett bra beslut. (Jag tror dock inte en realityserie är uteslutet för Remy, men då kommer det nog bli i en annan form, redan när hon åkte in hade hon en serie på gång med typ VH1.)

Jag måste säga att det finaste med att ha följt Remys första två veckor i frihet har varit att se hur lugn hon verkar vara. I brist på bättre ord hon känns väldigt trygg i sig själv, glad att vara tillbaka, men väl medveten om hur hon ska utnyttja att alla ögon är på henne och förmedla en positiv bild av sig själv. Hon känns bara väldigt jordnära, och allt detta säger mig att Remy kommit tillbaka för att rita om hela rapkartan. Det finns inget som gör mig lyckligare just nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG