good morning USA

4:29 12 Nov 2015

Vill inte skryta men Marcus Bornlid på Lundagård har gjort en jättebra intervju med lille mej för ett tag sedan. Nu finns den på world wide web (datatermgruppen rekommenderar istället webben eller www med små bokstäver), som är en Internettjänst som gör webbsidor och andra datafiler åtkomliga via Internet eller Intranät. Webbsidorna är så kallade hypertextdokument som kan innehålla text, bilder, video, och annan multimedia, samt klickbara hyperlänkar. Med ett datorprogram som kallas webbläsare kan användaren ladda ned webbsidor som är lagrade på olika webbservrar (webbplatser), och navigera mellan sidorna genom att klicka på hyperlänkarna. Servrarna och sidorna bildar en världsvid väv av sammanlänkade dokument, därav namnet www.

internte

Anna Axfors tror att Alt lit-rörelsen förebådar en förändring i fråga om våra litterära konsumtionsvanor, som vi inte riktigt kan föreställa oss ännu. Gränsen mellan poesi och skönlitteratur kommer att tunnas ut, färre kommer läsa tryckta böcker, och antalet läsare som kommer vända sig till litteratur på nätet kommer med all säkerhet bara att öka och öka – en utveckling som Anna Axfors inte tror behöver vara av ondo.

– Poeter kommer kunna göra något bra av det. Det behöver ju inte vara att man klickar på kattvideos, det kan lika gärna vara så att man klickar på poesi, säger Anna, varpå hon går bort och köper en pommes.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg