veckans poetiska babe

6:53 4 Dec 2015

v7hfn

Hej! Idag kom Svensk bokhandels katalog Vårens böcker 2016! Det har inget alls med veckans poetiska babe att göra, men i den framgick bland annat att Aris Fioretos kommer med nytt redan nästa år, en essä med titeln Vatten, gåshud – ett otal ord om romanen, (goda veckans poetiska babe-chanser i framtiden för den killen med andra ord), och där fanns Elis debutantporträtt. Ja, det stämmer, Elis Burrau skriver om sig själv i tredje person i det här ”opartiska” veckans babe-inlägget och han kommer med sin första fysiska bok på svenskt förlag i mars! En diktsamling som ges ut av CLP Works och som heter och vi fortsatte att göra någonting rörande. Den handlar bland annat om internhumor, barn, språk (instruktioner) och konst! (Även Bob Hansson kommer med en diktsamling vars titel börjar med ordet ”och” våren 2016, och även Bob Hansson har en ny, ”lite mörkare sida”… slump!?) CLP kommer också ge ut Jenny Kalliokuljus debutdiktsamling, Rodinia, som verkar grym! Annat kul som kommer i vår: Lisa Wool-Rim Sjöblom på Galago!, Svetlana Cârstean och Athena Farrokhzads redan mytomspunna Trado  (ett samarbete mellan Rámus och Albert Bonniers), Katja Perats diktsamling De bästa har fallit (också Rámus), Olga Ravns roman Celestine (Wahlström & Widstrand), Maja Lee Langvads Hon är arg, Johan Jönsons nya, Ann Jäderlund, och så vidare, och så vidare, och så vidare! Sen är ju Svensk bokhandels katalog ingen bibel, haha; tusen poetiska grejer kommer i vår som inte står med där! Vi lovar! Elis är bara glad över att få räknas som riktig debutant med ISBN-nummer som den hycklare han är!

 

MEN! Veckans poetiska babe! Vem är det på bilden som luktar så poetisk på lite blommor och blad?! Jo, ingen mindre än Guillaume Morissette, vars fina twitterpoesiberättelse AKNE släpptes i svensk översättning av Carl Lindstens förlag it-lit tidigare idag. In och läs, det går snabbt och det gör lite ont i själen, lite!, men det är värt det för det är gratis. Guillaume Morissette bor i Montreal och han har ju säkert skrivit andra bra grejer. Det vet vi ingenting om. Den här diktsviten handlar om det jobbiga med att växa upp med dålig hy. Nu ska Elis, som är lite sjuk och tycker synd om sig själv, fortsätta med sin mission att se alla amerikanska filmer som utspelar sig i skolmiljö och innehåller minst en engelskalärare som brinner för litteraturen samtidigt som Anna är ute och roar sig i den malmöitiska natten. Hon kanske stöter på Kristian Lundberg? Jag, eller Elis, hoppas de pratar om poetik, i såna fall. Om den sköna konsten att läsa och skriva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg