den poetiska julkalendern: lucka 6

9:41 6 Dec 2015

Okej! Lucka nummer 6 i ”vi som aldrig skrev prosas poetiska julkalender”, timmen är slagen! Recitera lite dikter around the clock som om det inte vore en ”grej”! Här tänkte jag passa på att tipsa om en diktsamling, en kollektivskriven diktsamling. Sjukt va! Men det är ändå andra advent, och då ska man tipsa om en kollektivskriven dikt som inte så många har läst pga rätt liten upplaga, det är sen gammalt! Och det är faktiskt en av mina personliga favoriter jag har i åtanke denna söndagskväll, nämligen Ett tunt underlag av G=T=B=R=G (Linn Hansén, Kristofer Folkhammar, Athena Farrokhzad) som gavs ut i 300 exemplar av förlaget Attåt 2009. Det är en jätterolig och fin diktbok som handlar om Göteborg! Man skulle kanske kunna säga att Glenn Hysén tog över stafettpinnen (eller taktpinnen, han känns mer som en dirigent, rent spontant?) som Göteborgslyrikens främste, mest moderna språkjonglör när medlemmarna i G=T=B=R=G (lite tillfälligt) gick skilda vägar för att slunga ifrån sig ”egna författarskap” åt alla håll och kanter, och då tänker jag främst på Hyséns krönikor där han utnyttjar listan som koncept på ett vis som skulle göra vilken situationist som helst grön av avund! Så ingen slump att G=T=B=R=G ställer sig frågan ”Hur många Glenn finns det egentligen i Göteborg?” i denna kultklassiker. Hursomhelst, eller alltså, eller however: bakom lucka 6, en väldigt bra bok! Ett tunt underlag!

22_gtbrg

Bästa bilden jag kunde hitta på google!

IMG_3946

”Vad dog man av innan estradpoesin?”! Hahahahahaha.

 

IMG_3947

Den där tre sista raderna är så himla fina och roliga!!! 

 

IMG_3945

Det borde finnas en bok som bara består av efterord skrivna av Lars Mikael Raattamaa, jag tänker mig att den boken kanske existerar i himlen!

 

Uppbygglig andra advent på er!

/Elis

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG