Veckans samlade intryck #1

22:02 16 Sep 2015

1. Jag kan inte sluta stirra på denna hypnotiserande hummusswirl. Den är olidlig. I Lund äter man bra hummus på Hummus Bar och i Stockholm på Reggev på Ringvägen. Vilka är era bästa?

2. Isterband. De har ett undertligt namn som är lite avskräckande för en oinvigd, men dessa bör inte låta sig förledas av namnet. Det är en färskorv med korngryn i, smaken är syrlig och helt fantastisk. Jag har dock inte ätit det på flera år sedan jag upptäckte att de jag brukade köpa i mataffären innehöll både det ena och det andra (Inkl lunga och hjärta? Om jag ska äta sånt vill jag se det framför mig, inte anonymt nermalt i en kvarn. Helst vill jag i och för sig inte äta det alls). Då och då har jag hittat isterband på saluhallar som inte innehåller ”både det ena och det andra”, men igår sprang jag in i detta: Isterband från Undersåkers Charkuterifabrik. Smak 5/5, ingredienslista 5/5. Win!

3. Denna bild som jag snott från Mattias Kroons instagram! Följer ni honom inte så kan ni ju ge er på det nu. Han äter sig runt världen och gör en avundsjuk och inspirerad. Just det, bilden. Det är tempura från Kunitoraya i Paris. Se på den! Så skir och krispig, som ett frasigt korallrev.

4. Jag har nedan fotat av inledningen till korvkapitlet i en kokbok vid namn Kokkonsten som jag fick av en vän för länge sedan. Hvem har ej hört talas om den ”gyllene korfvatiden”, efterlängtad alla, undantagandes af de feta svinen. Kul, tycker jag.

5. Instagramkontot @socalitybarbie. För en vecka sedan såg jag det för första gången, då hade det femtiotusen följare. I skrivande stund har kontot en 1,2 miljoner följare.



Imorgon är en ny dag. Nya tag. Då kommer jag att skriva om brysselkål och eventuellt om raw food-rörelsen, om jag orkar uppbåda tillräckligt med kraft. Känner mig dränerad bara av att tänka på det.
/Slaktarn

4 kommentarer | “Veckans samlade intryck #1”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Daniel skriver:

    Hej,

    Tack för en fin blogg, tittar in titt som tätt!
    Kul att du gillar Undersåkers charkuteriefabrik, bor själv i Jämtland och handlar ofta deras grejer. Visste du att det är Fäviken-Magnus som ligger bakom?

  2. Karin skriver:

    Var sprang du in i isterbanden? Vill ha.

  3. Julia Gummesson skriver:

    Daniel: Hej och tack! Det värmer. Ja, därför blev jag extra glad när jag grävde runt i kyldisken och hittade dessa. Ser fram emot att pröva fler av deras produkter.

    Karin: Just dessa hittade jag på Urban Deli i Stockholm, men på deras hemsida (http://undersakers.se/) finns en lista med återförsäljare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp