Bubbleroomskräcken

6:25 22 Mar 2014

Jag är fortfarande lite skakis, det är oklart om det är en långdragen bakfylla eller om jag fortfarande bara är lite skärrad från i torsdags. I torsdags invigde Bubbleroom sin första fysiska butik och jag spenderade kvällen rädd, full och ganska road i ett hav av modebloggerskor. Kvällen bestod av mig obekväm (ofta i ett hörn) med ett stadigt grepp om en drink och spanandes med skräckblandad förtjusning på alla glansiga Restylane-fyllda läppar. Lyssnade på en del snack om Paris Hilton(lever hon fortfarande?) av två sliriga snubbar med backslick. Stirrade lite på Katrin Zytomierska(hon finns tydligen på riktigt) och lyssnade på bloggprat. SÅ mycket bloggprat. Jag blev SÅ fascinerad av allt prat och hur mycket pengar modebloggerskor faktiskt tjänar på att fota sig själva i någon trendig liten outfit. Är inte det helt sjukt? Det verkar liksom vara där alla branschens pengar hamnar.

Jag har aldrig varit så nära den där delen av branschen, jag har liksom aldrig kunnat ta i den, utan bara dömt den på avstånd. Jag var ju bara tvungen att se hur den där delen faktiskt ser ut. Den där så fruktansvärt okritiska delen av branschen. Jag kanske är krass nu men det är ju sant. Det var spännande att faktiskt se alla stureplansbloggerskor prata om sina pälsar irl.

Inbjudan bestod av 2 lax att handla för på Bubbleroom och ett guldkort laddat med 20% rabatt på alla framtida köp. Jag satt under middagen och funderade över hur sjukt mycket pengar de lagt på oss alla under hela kvällen, men precis då sa en bloggerska- ”det är fan ingenting, tänk på hur mycket pengar de tjänar på att alla som är här skriver någonting om det i sin blogg imorgon?”. Och det är väl sant, fatta hur mycket pengar de tjänar på det. Fatta vilket jävla utbyte. Vilken jävla business alla kindpussar är.

Ni kanske undrar vad jag gjorde där (det gjorde jag också under mina svagaste moments) men jag känner ändå att en journalist måste göra research, hur smärtsamt det än är och hur ont huvudet än gör dagen efter.

13 kommentarer | “Bubbleroomskräcken”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Krutt skriver:

    Vad skönt att få höra en mer avklädd sida av den världen! Många av oss som står helt utan för bloggosfären, som bara läser om events etc, har nog ingen aning om att de flesta är sponsrade, och att de är jäkligt medvetna om vad de sedan skriver och lägger upp för bilder. Vore jag tonåring skulle jag bli oerhört stressad av det faktum att jag aldrig hade råd att visa den sidan utåt som en framgångsrik bloggare till slut kan göra tack vare rabatter/erbjudanden som dessa, när allt handlar om yta på instagram och dylikt.

  2. Anna skriver:

    haha och ändå valde du att shoppa för presentkortet själv. Hyffsad dubbelmoral!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! äckel

  3. Kinna skriver:

    God drink hoppas jag OCH du shoppade själv upp för dessa 2.000 sek.
    Håller med Anna, här snackar vi DUBBELMORAL!!!

  4. Parisa Amiri skriver:

    Anna – Den sortens kommentarer tolererar vi inte på Nöjesguiden.se, försök att hålla dig till ämnet utan förnedrande personpåhopp. 

  5. Tilla skriver:

    Då tycker inte jag heller att detta inlägget håller en god ton. En journalist ska väl inte skriva jävla i varenda mening och kommentera medgäster på ett events utseende som ”sliriga snubbar” och Katrin Z, ”finns hon på riktigt” o dyl, det borde också gå under rubriken personpåhopp och verkar inte journalistiskt trovärdigt. Och, om man äter och dricker så man blir full och använder hela sina present, dissar man då eventet i efterhand ?!?!? Ånej va…………

  6. Chrissy skriver:

    Om du kallar dig journalist tycker jag att du ska fundera lite över punkt två och fyra på den här sidan: https://www.sjf.se/yrkesfragor/yrkesetik/spelregler-for-press-radio-och-tv/yrkesregler

  7. Frida skriver:

    Stackars dig…tack snälla du för att du tar dig tid!!! Hoppas att du inte mår dåligt av att tvingas till detta elände.
    Ha haa

  8. anya skriver:

    Alltså jag får rysningar av detta inlägg, det är så fruktansvärt pinsamt skrivet! Du vill verka lite finare, lite bättre men du inser inte själv hur pinsamt det hela är. Du går på eventet och använder dina checkar och dissar bloggeliten, för att sedan göra dig lustig på deras bekostnad. Första å sista gången jag var inne på din sida, du känns som en grå mus som försöker vara lite häftigare och bättre än vad du egentligen är.

  9. Josefine678 skriver:

    Stackars dig. Full och livrädd. Och får shoppa för 2000 kr. Vilken hemsk kväll det måste varit. Hoppas du slipper bli bjuden på fler event. Jag kunde inte ta din text på allvar med de gliringar och svordomar som du använt. Att du säger att det är ditt jobb som journalist att befinna dig där och göra research var dagens skratt, för någon research på PR har du inte gjort i alla fall. Om du känner dig hotad, missnöjd och rädd, gå hem nästa gång och istället för att trycka i dig alla godsaker och ta emot pengarna.

  10. Emma Nordkvist skriver:

    Vad tråkigt att inlägget höll så låg nivå :( Sylvassa kommentarer utan djupare innehåll och förankring. Synd!

  11. felicia skriver:

    håller med många av föregående kommentarer! även fast du väljer att ta avstånd från den typiska ”outfit-modebloggaren” och väljer att kalla dig för journalist så hör väl ändå en god ton till allmänt hyfs? här har vi en bransch som domineras av kvinnor, där kvinnor tar plats, får uttrycka sina kreativa sidor och ser sin blogg som en inkörsport i modevärlden (och självklart får man fan tycka vad en vill när det kommer till köphets och utseendefixering) men samtidigt handlar det om våra medsystrar.

    ogillar du modevärlden? jobba inte med mode.
    ogillar du bloggvärlden? blogga inte.

    ledsen att säga det men du är, precis som alla personer med restylane-fyllda läppar – en del av detta spektakel.

  12. Jagju skriver:

    Väldigt seriös journalistik du bedriver som går på ett event för att ”researcha” och där dricker dig såpass full att du blir bakis. Trots sina restylane-läppar är stureplansbloggerskorna mer äkta än du.

  13. Tone skriver:

    Hahaha hatar fula Bubbleroom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG